24. marca 2010

Knjižica, ki jo morate imeti, če se odpravljate na romanje po gorskokolesarskih parkih. Skoraj vse, kar vas utegne zanimati o 11 parkih v štirih državah.

Družba iz Innsbrucka, znana po gradnji parkov za deskarje in smučarje in izdaji vodnikov po tovrstnih parkih, je letos prvič izdala “Bike park guide”. 50-stranska knjižica vsebuje podatke o gorskokolesarskih parkih “visokega razreda”, kot naznanja na naslovnici.

Poleg avstrijskih parkov Innsbruck, Steinach, Mayrhofen, Saalbach Hinterglemm, Leogang, Wagrain in Semmering, nemškega Bischofsmaisa in Livigna v Italiji sta svoj prostor našla tudi dva slovenska parka – Kranjska Gora in Maribor.

Besedila v nemškem jeziku s povzetki v angleščini podajajo osnovne informacije, ki bodo zanimale vsakogar, ki bi se letos poleti odpravil na romanje s kolesom, ki “noče navzgor”. Kje najti več informacij na spletu, kje najeti kolo ali kupiti rezervne dele, kje najeti vodiča ali inštruktorja, kdaj gostijo prireditve, kje se zvečer odžejati, kje prespati/kampirati, koliko boste odšteli za vozovnice, kje lahko operete kolesa … Podrobneje so predstavljene največ tri proge parka.

“Čimveč zabave za vsakogar” je geslo ob predstavitvi Kranjske Gore, fotografije je prispeval park in Tomaž Deisinger. Pri Mariborskem Pohorju je seveda v ospredju svetovni pokal in nova gondola, za letos napovedujejo tudi nove poti. Fotografije sta prispevala Rok Lah in Peter Perunovič, Lah se ponaša še z dvostransko fotografijo iz mariborskega “Den” dirt parka.

Posebej je dodan tudi koledar vseh prireditev v naštetih parkih.

Med predstavitvami parkov je še nekaj druge vsebine. V intervjujih spoznamo Nemca Guida Tschugga, Šveda Martina Söderströma in meškega graditelja parkov Diddija Schneiderja.

Knjižica je brezplačna, pri nas bo na voljo v obeh parkih, v izbranih trgovinah in na svetovnem pokalu v Mariboru. V elektronski obliki jo lahko prelistate tudi na spletni strani vodiča.

Povezave:

www.bikeparkguide.com

www.facebook.com/bikeparkguide

Sledite nam