6. junija 2014

V Švici prejšnji konec tedna ukradli okoli 200 koles v skupni vrednosti okoli milijon švicarskih frankov, med njimi tudi modeli za 2015.

Švica prvega junija. Podjetje Scott, ki ima sedež v Gievisiezu v kantoni Fribourg, je bilo ponoči tarča vlomilcev, ki so dodobra izpraznili skladišče.

Po do sedaj zbranih podatkih so bili na delu pravi profesionalci, ki so kljub vsej varnostni opremi, ki varuje objekt, nemoteno stopili v prostore in odtujili veliko število tako gorskih kot cestnih koles visokega cenovnega razreda, modelnega leta 2014, med njimi pa se je znašlo tudi nekaj prototipov oziroma pred serijskih modelov, pripravljenih za prihajajočo sezono, ki še niso bili predstavljeni javnosti. Za prevoz odtujenih koles so si tovornjake ‘sposodili’ kar v sosednjem podjetju.

Prvo poročilo tiskovnega predstavnika podjetja je, da so odtujili okoli dvesto koles, cena posameznega kolesa pa naj bi znašala več kot 4500 švicarskih frankov, tako da je končna škoda ocenjena na skoraj milijon frankov oziroma okoli 800.000 evrov.

Podjetje se sooča z veliko finančno škodo, ki bo vplivala tudi na trgovce, ki so čakali na kolesa za nadaljno prodajo.

Pascal Ducrot, podpredsednik Scott Sports, je v izjavi za javnost povedal tudi, da vlomi oziroma kraje koles v zadnjem času povzročajo velike preglavice tako kolesarski industriji kot tudi kolesarskim ekipam in nenazadnje trgovcem. Scott je zadnja, a tudi največja žrtev v seriji vlomov, ki so se na švicarskih tleh zgodili v zadnjih nekaj mesecih.

Uvodna fotografija je simbolična, foto Scott Sports.

Sledite nam