video sredica, makadamkanje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
23. decembra 2020

Že desetletja se kolesarske discipline razlikujejo in v nekaterih primerih celo polarizirajo. Makadamkanje.

Cestna kolesa ostajajo na cesti, gorska kolesa pa na trailih. A v sodobni dobi večfunkcionalnega oblikovanja in inovativnega inženiringa so kolesa v zadnjem času presegla svoje namembnosti.

Gravel oziroma makadamkanje

Ta razmeroma nov šport je pravzaprav ponovni zagon tega, kar je bilo kolesarjenje do sredine 20. stoletja, preden so se po razvitem svetu razširile betonske in asfaltne ceste. Zdaj je makadamkanje izkoristilo svobodo gorskega kolesarjenja in ga združilo s hitrostjo, učinkovitostjo in primerljivimi razdaljami cestnega kolesarstva. Tanke pnevmatike, vendar ne preveč ozke. Zmogljive, a lahke kolutne zavore ter prestavna razmerja, ki spodbujajo hitrost tako navzgor kot navzdol po terenu.

Makadamkarji so se razvili zaradi nenasitne sle kolesarjev po raziskovanju in odkrivanju novih poti in zkoriščanju tisočih kilometrov makadamskih cest, ki obstajajo na podeželju. Rezultat je več koles, ki se vozi po večjih površinah, ne da bi jih s tem kazali na potrebe po zgrajenih poteh ali asfaltni površini. Makadamkanje sledi manj asfaltiranim potem.

Devet minut zgodbe #RideShimano s simpatičnimi sogovorniki. Več vsebin japonskega kolesarskega giganta najdeš na youtube.com/rideshimano.

Oglej si še

Video sredica 205: Pi Manson, izdelovalec okvirjev

Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam