Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
1. marca 2012

Znova smo se udeležili tradicionalne predstavitve koles in opreme, ki jo je v svojem velikem črnuškem skladišču organiziral Velo. Prepolne police pričajo o veliki zalogi, mi pa smo si pogledali kaj je novega (in starega) v ponudbi.

Velo ima vrsto lastnih trgovin, ki sta se jim pridružili še poslovalnici v Pivki ter Celju (slednja bo odprta čez teden dni), njihov program koles, opreme in oblačil pa je na voljo tudi pri drugih trgovcih po vsej Sloveniji.

Z vidika gorskega kolesarja sta v ponudbi zanimiva proizvajalca koles Wheeler in Fuji, prav tako pa tudi BMX kolesa Haro. Wheeler je za letošnjo sezono povsem prenovil ponudbo polnovzmetenih koles in v vseh razredih vpeljal novo platformo vzmetenja, pri katerem je glavno vrtišče postavljeno okoli gonilne osi. S to platformo bosta na voljo modela Raptor (180 mm hoda) in Hornet (160 mm). Tudi Fuji ima novi polnovzmeteni družini koles Reveal in Outland; slednja je sestavljena iz 29-palčnih modelov. Tudi sicer je pri obeh znamkah več ponudbe “velikih” koles, izbirate lahko med omenjenimi polnovzmetenimi modeli ter trdaki z aluminijastim ali karbonskim okvirjem. Poleg omenjenih novosti je nekaj modelov obeh znamk sestavljenih posebej za Slovenijo, nekaj modelov pa je na voljo s promocijsko ceno, zato se splača obiskati spletno stran Vela in si pogledati celotno ponudbo.

Po novem tudi Lazer
Novost v ponudbi so čelade Lazer, ki so bile nekoč že zelo priljubljene na našem koncu, zdaj pa bodo tudi z novimi modeli deležne večje pozornosti. Na voljo bodo gorski in cestni modeli, posebnost čelad pa je sistem zapenjanja na glavo, ki se upravlja z vrtljivim valjem na zgornjem zadnjem delu čelade (za razliko od klasične lokacije vrtljivega guma na zatilju). Sicer so za nas zanimive znamke še SKS, Continental, Kool Stop, Sigma Sport, O’Neal (tudi s programom Monster Energy), Moveo, Acerbis, Salice, Blur, Bicycle Line in druge. Vsaka izmed njih ima vrsto novosti, nekatere predstavljamo v galeriji.

www.velo.si

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam