4. avgusta 2019

Potrebno je malce prespatii, potem gre lažje. Urban Rotnik strne misli po še enem odličnem rezultatu, svoje prida tudi Matija Stupar.

Da je KK Črn trn nekakšna valilnica odličnih tekmovalcev v 4krosu, vemo že dolgo časa, pa naj bodo to domačini ali pridruženi člani ajdovske ekipe. Po svetovnem prvaku iz leta 2016 Mitju Ergaverju se je tokrat v velikem finalu z najboljšimi boril Urban Rotnik, spustaš, 4krosist, pumptrack specialist in še kaj. Odlične kvalifikacije in za nameček še vrhunski nastopi vse do velikega finala in na koncu četrto mesto. Svoj lonček je tokrat pridal tudi “veteran” dirk v Dolini sonca Matija Stupar.

Urban Rotnik

“Noro! Ja, najboljša, a tudi ena najtežjih dirk zame. V zadnjih rundah sem že čutil krče. Proga je imela v zgornjem delu nor oprijem, v drugi polovici pa je bila mehka, zato tudi zelo naporna.  Videl sem, da imam ze v prvi rundi zraven sebe enega najhitrejsih iz vrat, francoskega BMXarja, zato sem več razmišljal o zapiranju v ovinkih in prenšsanju hitrosti, kot pa ‘holeshotih’ iz vrat. Očitno se mi je obrestovalo, prehiteval sem po notranjih linijah, se prebil do finala, kjer pa sem pri istem manevru na žalost pristal na zadnjem kolesu švedskega tekmovalca in padel.

Res sem zadovoljen z vožnjami in z vsemi odločitvami, ki sem jih naredil med dirko. Kljub vsem situacijam na treningu in dirki sem ohranil mirno glavo in dirkal zbrano. Je pa seveda malo kisla, da odhajam domov kot finalist, a brez kolajne. Očitno še ne bom mogel v penzijo, kakšen kos pleha še moram pridirkati!”

Svoj pogled na petkov finale je podal tudi Matija Stupar: “Letos sem se na počutil dobro in konkurenčno, a se mi je v finalu ponesrečilo. Start mi je uspel solidno, a me je v gneči na prvem skoku vrglo na glavo. Sicer se mi je uspelo izogniti konkretnemu padcu, a sem se pobral par sekund prepozno, da bi lahko priključil ostalim.”

Foto Klavdij Blažko

Preberi še
VdS: V 4krosu Rotnik do uspeha kariere
VdS: Rotnik na 7. mestu v kvalifikacijah 4krosa

Sledite nam