26. avgusta 2017

Zopet vrhunski dosežki ekipe, tako na dirki kot v skupnem seštevku svetovnega pokala! Bravo Jure, Rudy in Taylor!

Nov komplet vrhunskih rezultatov tekmovalcev Unior Tools Team je danes potisnjen v ozadje, v ospredju pa izredne končne uvrstitve v seštevku svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi. Jure Žabjek je osvojil 14. mesto v točkovanju in se s tem z velikimi črkami zapisal v svetovno elito. Francoz Rudy Cabirou ni daleč za njim, z današnjim 16. mestom je osvojil skupno 17. mesto, Valižan Taylor Vernon pa je 30

Svetovni pokal v spustu z gorskimi kolesi je bil letos zanimiv kot že dolgo ne – naliv na prvi dirki v Lurdu je premešal karte na vrhu in v soj žarometov izstrelil nove, mlade talente. Juretov uspeh sicer nima nič opraviti z omenjenim nalivom – zares je bila prav tista dirka njegova najslabša v sezoni – je pa zagotovo vroče ime, po katerem sprašujejo vsi. Jure se je uvrstil v prvo deseterico in se stalno vozil pri vrhu ter zasluženo in zanesljivo osvojil skupno 14. mesto. Danes je bil v Val di Sole z veliko napako 26., a mu ne gre nič zameriti, vozil je odlično.


Jure Žabjek

Jure Žabjek: “Na vrhu proge sem se zaletel v drevo, sem želel preverit, če kolo zdrži … Je dobro zdržalo in sem šel naprej. Šalo na stran, proga je zelo težka, po mojem mnenju najtežja v celotni sezoni. Že pred dirko sem vedel, da se bom moral izkazati, da bom ohranil visoko mesto v seštevku svetovnega pokala. Za menoj so bili nekateri tekmovalci zelo blizu, hkrati pa sem imel možnost tudi prehiteti dva pred menoj. Po tistem nesrečnem drevesu sem vse dobro speljal in sem z rezultatom zadovoljen, še posebej pa s 14. mestom v pokalu. Res neverjetna sezona!”

A sezona še ni končana, čez nekaj dni bo Jure z reprezentanco odpotoval v Avstralijo na svetovno prvenstvo v Cairnsu, a je glede ciljev v tropskem delu celine “tam doli” še malo zadržan.

Jure: “Proge v Cairnsu še nisem vozil. Vem, da se lahko uvrstim zelo visoko, ne bi pa rad govoril o ciljih. Želim si dobro odpeljati, kar sem tudi sposoben, potem pa bomo videli, kakšna bo uvrstitev.” Naj ob tem spomnimo, da je Jure že osvojil evropski pokal v spustu in na zadnji dirki te serije kasneje v septembru lahko vozil povsem sproščeno.


Rudy Cabirou

Na izredno težki progi Black Snake v Val di Sole je bil sicer danes najboljši Uniorjev tekmovalec Rudy Cabirou. Kljub načetemu zdravju je bil v kvalifikacijah 12., danes pa 16., po dirki pa je povedal: “Z vikendom nisem povsem zadovoljen. Teden sem začel z boleznijo, tudi danes nisem vozil na 100 %. Preveč sem bil na zavorah in preveč sem se osredotočil na uvrstitev med najboljši 20 v svetovnem pokalu. To mi je sicer uspelo in sem tega zelo vesel. Kljub napakam je bil danes dober rezultat in to sem rabil pred svetovnim prvenstvom. Lačen sem dobre uvrstitve na prvenstvu, ciljal bom na prvo deseterico.”


Taylor Vernon

Novega uspeha se veseli tudi Taylor Vernon, ki je z 28. mestom zaokrožil trideseterico svetovnega pokala in si s tem postavil nov mejnik v karieri.

Ekipa Unior Tools Team ima tako tri tekmovalce med najboljšimi 30 v svetovnem pokalu, kar je neverjeten uspeh, le še tri druge ekipe pa se lahko ponašajo s takšnim dosežkom. Žiga Pandur se žal ni uvrstil v finale.


Žiga Pandur

Fotografije Klemen Humar

Preberi še:
VdS spust: Gwin in Seagrave, Monika na 8. mestu

Sledite nam