6. julija 2018

Monika na mokri Črni kači skoraj 10 sekund pred Tahnee Seagrave na drugem mestu … in pred vsemi drugimi najhitrejšimi na svetu.

Slovenci res še nimamo zmage v spustu za svetovni pokal, kljub izvrstnim uvrstitvam Monike Hrastnik, Zarje Černilogar in Jureta Žabjeka. Od danes pa imamo vsaj eno zmago v kvalifikacijah.

V Val di Sole jo je dosegla Monika Hrastnik (KK Črn trn). V mokrih razmerah je bila s časom 5 minut, 7 sekund in 522 tisočink za 9 sekund in 759 tisočink hitrejša od drugouvrščene Britanke Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc-Off), lanske zmagovalke na tej progi. Tretja je bila Švicarka Emilie Siegenthaler (Pivot Factory Racing), ki je za Moniko zaostala 10 sekund in 97 tisočink.

“Deževati je začelo pri koncu kvalifikacij mledincev, tako da so bile razmere za vse punce enake. Fajn je scalo, samo na kolesu si moral ostat. Na progi je bilo ogromno blata. Smeji se mi, ne morem verjet. Na štartu nisem bila nič živčna, kot bi bila na treningu,” je povedala Monika, ki bo šla jutri prvič na progo kot zadnja.

Pri mladincih je bil Žak Gomilšček (Rajd Ljubljana) s 36. časom prepočasen za finale, potem ko je zaradi tehničnih težav izpustil nekaj trening voženj.

Pri članih je kvalifikacije dobil Francoz Amaury Pierron (Commencal / Vallnord) s časom 4:07,25, drugi je bil Kanadčan Finn Iles (Specialized Gravity, +3,43) in tretji presenetljivo Francoz Hugo Frixtalon s štartno številko 128 in zaostankom 8,33.

Slovenci so ostali izven finala: Luka Berginc (Črn trn) s padcem na 92. mestu (+44,16), Rudi Pintar (Sinter Brakes) z nekaj padci na 116. mestu (+1:40,00), Miran Vauh (Črn trn) nastopa ni končal zaradi bizarne tehnične težave – odvite zadnje osi. Odstopil je tudi ameriški izstrelek Unior/Devincija Dakotah Norton.

Finale spusta bo v soboto.

Progo Črna kača si oglej z Geejem


Fotografiji Blavdij Blažko/Črn trn

Preberi še
Ta vikend: Trojček svetovnega pokala v Val di Sole
Rotnik, Stupar in Berginc v finalu spopada za mavrico v 4krosu

Sledite nam