14. junija 2013

Černilogarjeva, Pandur ter vsi mladinci v nedeljski finale. Kvalifikacije 4krosa s poškodbami, žal tudi za Stapića.

Petkovo poročilo s prizorišča svetovnega pokala v Val di Sole, Italija

Kvalifikacije spusta

Zarja Černilogar (Blackthorn GT) in Žiga Pandur (Unior Tools Team) nadaljujeta z dobrimi vožnjami in oba sta dosegla pohvale vredni uvrstitvi – Zarja je bila 10., Žiga 40. Izmed ostalih Slovencev je bil najbližje finalu Miran Vauh (Blackthorn GT), ki je bil za tri sekunde prepočasen. Veliko dlje od preboja so bili Špela Horvat (Energijateam.com), Peter Mlinar (Črn trn) in Aleš Virtič (Rajd Trek); Špela s padcem takoj na začetku, Aleš s padcem tik pred koncem.

Mladinci so vozili razvrstitveno vožnjo, od naših je bil najhitrejši Jure Žabjek (Unior Tools Team) s 14. časom, na nedeljski dirki pa bodo nastopili še Tilen Leban (Blackthorn GT), Miha Ivančič (Avče) in Mitja Černilogar (Črn trn).

Na vrhu znova Rachel in Gee Atherton, še posebej pri moških pa si lahko obetamo zelo napeto dirko.

Vrstni redi na strani UCI

Kvalifikacije 4krosa

Večerne kvalifikacije za jutrišnjo dirko serije 4X ProTour žal niso minile mirno. Že v štartu je bilo jasno, da se bodo v finale uvrstili vsi tekmovalci (na štartu jih je bilo 57), a to ni preprečilo nesreče. Prvi jo je skupil naš Matej Stapić (MTB Trbovlje), ki je grdo padel na dvojnem skoku na sredini proge, kaže na poškodbo ključnice. Veliko huje je padel Čeh Michal Mechura, ki so ga reševalci s prizorišča odnesli na nosilih. Najhitrejša sta bila Katy Curd in Michal Prokop, uvrstitve naših pa do tega trenutka še nimamo. Mi bomo v finalu tako najbolj navijali za kolesarje Črnega trna – Luka Bolha, Jani Fučka, Urban Rotnik in Matija Štupar.

Sobotni program je namenjen olimpijskemu krosu in finalu 4krosa. Nastopilo bo kar nekaj naših tekmovalcev, zagotovo pa vse najbolj zanima dirka deklet v krosu. V živo na Red Bull TV ob 11.30!

www.4xprotour.com

Na uvodni fotografiji Žiga Pandur, vse foto Grega Stopar

Sledite nam