30. aprila 2020

Nov festival na obzorju v sodelovanju KD Rajd, Golovec trails in mtb.si ter ob podpori vrste partnerjev. Od petka 18. do nedelje 20. septembra.

V septembru Slovenija, natančneje Ljubljana, dobi nov gorskokolesarski festival. Ljubljana MTB vikend bo združil več dogodkov na ljubljanskih MTB vreliščih, moči pa bo v vlogah prirediteljev in partnerjev združila vrsta igralcev z ljubljanske in slovenske MTB scene.

Festival bo potekal od petka 18. do nedelje 20. septembra. Združeval bo ture z gorskimi in makadamskimi kolesi, okroglo mizo, druženja in tekmovanja.

Glavna prizorišča bodo tri: Bike park Ljubljana v Podutiku s sobotnim tekmovanjem za kralja in kraljico bike parka ter prologom enduro dirke; Golovec trails z nedeljsko dirko serije SloEnduro 4Fun; in športni bar Lepa žoga s Koloparkom Spodnja Šiška, kjer bo središče za druženje, okrepčilo in zabavo.


Bike park Ljubljana

Ideja festivala je na strani www.ljubljanamtbvikend.si zapisana takole:

Ljubljana je ena izmed kolesarskih prestolnic – hkrati pa tudi prestolnica gorskega kolesarstva. Zakaj menimo tako? Ker nas je v Ljubljani ogromno, ki smo našli v gorskem kolesarstvu svojo najljubšo aktivnost ter življenjski slog. Ker je na vseh hribih in gorah okoli Ljubljane ogromno odličnih poti, vedno več pa se jih gradi in vzdržuje na račun žuljev cele vojske prostovoljcev in entuziastov. Ker imamo že tri izvrstne KoloParke in še več jih bo zraslo. Ker imamo mestno kolesarsko šolo, v kateri je že 140 otrok. Ker imamo društva, ki si organizirano prizadevajo za boljše poligone ter splošen dvig dostopnosti, kvalitete in ugleda celotne scene. Ker imamo fenomene, kot sta Golovec Trails in Bike Park Ljubljana. In nenazadnje, ker imamo vse to praktično integrirano v mesto in se za razliko od večine večjih mest po vse to ne rabimo voziti z avtomobili. Samo sedeš na kolo, odfuraš svoj najljubši ‘trail’ ter si nekaj minut kasneje že na zasluženi pijači ali sladoledu s prijatelji v mestu.

Ljubljana MTB Vikend združuje in poveličuje vse to, predvsem pa se opira na prvo izmed zgoraj naštetih dejstev. Ljubljančanke in Ljubljančani radi furamo. Zato bomo v treh dneh festivala predvsem kolesarili, na programu pa bo vse od organiziranih izletov do dirkaško začinjenih preizkušenj. Vsak bo našel nekaj zase in vsak bo imel priložnost spoznati nekaj novega.

Ljubljano kot odlično lokacijo za kolesarjenje ter hkrati tudi izhodišče za kolesarske počitnice v Sloveniji pa bomo seveda predstavili tudi tuji javnosti in povabili ljubitelje kolesarstva z vsega sveta.


Golovec trails

Prireditelji Ljubljana MTB vikenda so Kolesarsko društvo Rajd, Športno društvo Golovec trails in mtb.si.
Partnerji so Outdoor Mania, Ljubljana Active Trips, Lepa žoga, SloEnduro in Športno društvo Supersnurf.
Glavni pokrovitelj je Mestna občina Ljubljana, sponzorji pa Zavarovalnica Triglav, Špan, Orodje Žabjek, Sinter, Bičikleto in Factory Store.


Kolopark Sp. Šiška / Lepa žoga

www.ljubljanamtbvikend.si

Na Facebooku @LjubljanaMTBVikend
Na Instagramu @ljubljanamtbvikend

#ljubljanamtbvikend

Sledite nam