1. aprila 2017

Na prvi veliki mednarodni dirki v krosu na tem koncu sveta med več kot 400 kolesarji iz 13 držav Slovenci uspešno. V nedeljo še maraton Kamenjak Rocky Trails.

Na klasični progi na zgornjem Kamenjaku se je mednarodna druščina pomerila na že 21. izvedbi krosa Premantura oziroma Premantura Rocky Trail, kot se imenuje zadnja leta.

Nastopilo je več kot 400 kolesark in kolesarjev iz trinajstih držav. V osrednji dirki članov se je po slabšem začetku zaradi težav z gumo na vrh prebil Čeh Matous Ulman (Češka Sporitelma Accolade), ki je vodstvo prevzel v šestem od sedmih krogov in ga zadržal do konca. Drugi je bil v cilju njegov rojak Jiri Novak (DMT Racing Team) in tretji Poljak Marek Konwa (VW samochody užytkowe), ki se je podobno kot Ulman prebijal iz ozadja, ampak zaradi visoke štartne številke.

V dirki članov je nastopilo 106 kolesarjev. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Rok Naglič (Calcit bike team) na 20. mestu.


Štart članic

Dirko članic je suvereno dobila Tanja Žakelj (Unior Tools Team), ki se je v 2 km dolgem štartnem krogu in nato v prvem od petih celih še bodla s tekmicami, nato pa ‘prijela’ mladince, ki so jih dohiteli, in si do konca prikolesarila kar dobre tri minute prednosti. Druga je bila Poljakinja Katarzyna Solus Miskowitz (VW samochody užytkowe) in tretja Čehinja Jitka Škarnitzlova (Češka Sporitelna Accolade).


V odsotnosti poškodovane dvojičice Zorane je čast domačinom med članicami dostojno branila Gorana Težak, končala je na 6. mestu

V dirki mladincev je bil najmočnejši Poljak Mateusz Nieboras pred Italijanom Albertom Brancatijem in Francozom Hugom Weissom, odlično se je odrezala najhitrejša slovenska trojica: Miha Klemenčič, Matevž Govekar (oba MBK SportR.si) in David Ivartnik (Energijateam.com) so se zvrstili med 5. in 7. mestom med 45 uvrščenimi.


Miha Klemenčič na spustu pod daljnovodom

Vita Movrin (Energijateam.com) je bila druga med mladinkami za Italijanko Giorgio Stegagnolo (Team Piemonte FCI).

Med mlajšimi mladinci sta Jakob Smolnikar (Energijateam.com) na drugem in Jakob Klemenčič (MBK SportR.si) na tretjem mestu zaostala le za zmagovalcem, Čehom Tomašem Dudekom (Expres CZ Scott Team Kolin).

Ana Janežič (Energijateam.com) je bila tretja med mlajšimi mladinkami za Christino Thurner z Južne Tirolske (Sunshine Racers Nalls) in Hrvatico Karmen Škiljić (BBK Pakoštane).

Slovenci so uspešno nastopili tudi v najmlajših in najstarejših kategorijah.

Vrstni redi:
moški elite
ženske, mladinci, veterani …
kategorije do 15 let

V nedeljo se maraton Kamenjak Rocky Trails začne opoldne.

Sledite nam