22. aprila 2013

Na nedeljski drugi dirki slovenskega pokala v krosu pri Kamniku glavna tema dvoboj Tanje Žakelj in Blaže Klemenčič, nič manj napeto pri članih z Budinom proti domačinom.

Nedeljsko drugo dirko slovenskega pokala v krosu, kratki kros v Mekinjah pri Kamniku, sta dobila Tanja Žakelj (Rajd Trek / Unior Tools Team) pri članicah in Matjaž Budin (Orbea Geax) pri članih.

Format krosa, ki so ga pri nas prvič preskusili lani v Domžalah, pomeni krajše kroge in boljšo preglednost za gledalce, pa tudi nekako za tretjino krajši skupni čas dirke.

Ženske
Skoraj največja atrakcija dirke je bil dvoboj Blaže Klemenčič in Tanje Žakelj. Marsikatero leto se doma spoprimeta le na državnem prvenstvu, tokrat pa ju je združila pokalna dirka v organizaciji Blažinega kluba Calcit bike team. Po izredno hitrem prvem krogu je tempo vodilnima tekmovalkama v naslednjih dveh nekoliko padel. V zadnjih dveh krogih, ki sta bila odločilna, pa je bila včeraj močnejša Žakljeva. Blaža, ki vrhunec svoje forme tempira za prvo dirko svetovnega pokala v Nemčiji, je po prihodu v cilj odgovorila: “Tanja je bila danes enostavno nekoliko močnejša.” Zadovoljna Žakljeva v cilju ni mogla skriti navdušenja nad traso dirke: “Moram priznati, da mi je proga v Mekinjah res fantastična.”

Moški
Pred Primorcem so domači kolesarji klonili tudi v dirki članov, saj se je državni prvak v (olimpijskem) krosu Matjaž Budin proti koncu prebil pred vodilnega Roka Korošca. Ta je bil na koncu tretji, drugi je končal Boštjan Hribovšek, četrti pa je bil v cilju najboljši mladinec Gregor Krajnc (vsi Calcit bike team).
Prve kroge sta se v ospredju menjala Hribovšek in Korošec, Budin pa jima je vztrajno sledil. Korošec je po tekmi povedal: “Budin je bil danes zelo močan in zato sva morala skupaj s klubskim kolegom Boštjanom ves čas narekovati močan tempo. V nasprotnem primeru je Matjaž takoj napadel z močnim šprintom.”
Boštjan Hribovšek je po drugi dirki slovenskega pokala še vedno vodilni v skupni razvrstitvi.

Tudi naslednja pokala preizkušnja bo kratki kros – na Javorniškem rovtu pri Jesenicah 11. maja.

Vrstni redi

člani
1. Matjaž Budin (Orbea Geax) 49:36
2. Boštjan Hribovšek (Calcit bike team) +0:06
3. Rok Korošec (Calcit bike team) +0:52
4. Blaž Pristovnik (Orbea Geax) +1:51
5. Miha Halzer (Energijateam.com) +2:42

članice
1. Tanja Žakelj (Rajd Trek / Unior Tools Team) 37:07
2. Blaža Klemenčič (Calcit bike team) +0:30
3. Ana Zupan (Energijateam.com) +7:42

mladinci
1. Gregor Krajnc (Calcit bike team) 51:03
2. Blaž Kadivec (Energijateam.com) +1:27
3. Luka Pušnik (KK Ravne) +3:27

Vsi vrstni redi (PDF)

calcit-bike.com

Na uvodni fotografiji skupni štart žensk in amaterjev, kjer je predsednik Odbora za MTB in BMX Mohor Vrhovnik za trenutek še ukradel košček pozornosti pred Blažo in Tanjo. Foto Uroš Mikelj.

Sledite nam