8. aprila 2016

Pandur 18. na današnjem treningu na prvi dirki svetovnega pokala v 2016, zloglasnem spustu na francoski strani Pirenejev.

Tako kot lani se tudi letos svetovni pokal začenja s spustom v romarskem Lurdu (Lourdes) v Pirenejih na jugu Francije. Na strmi in brutalni progi je bil danes trening, v soboto sledijo kvalifikacije in v nedeljo finale.

Slovenijo zastopajo trije tekmovalci Unior Tools Teama – Zarja Černilogar med ženskami ter Jure Žabjek in Žiga Pandur med moškimi. V dresu UTT nastopa tudi Škot Ruaridh Cunningham.

Danes je med tistimi, ki imajo pravico do nastopa na uradnem treningu z merjenjem časa, od naših nastopil le Žiga in dosegel odličen 18. čas z dobrimi osmimi sekundami zaostanka za najhitrejšim, Francozom Remijem Thirionom.

Naši trije

Zarja ima še zelo živ spomin na lansko dirko na tem prizorišču in padec, zaradi katerega je ostala brez večjega dela sezone. Nastop bo zanjo tako še pomembnejši. Fanta pa takole:

Jure: “Letos sem čez zimo veliko delal, pred sezono se počutim zelo dobro. Po testiranjih sem se odločil za eno velikost večje kolo in se na njem počutim še bolje, bomo videli kako se obnese čez vikend na pravi dirki.
Lani sem zaradi poškodbe izpustil nekaj dirk, letos si seveda želim čez sezono brez tega. Ciljam na še boljše rezultate v svetovnem pokalu, a se z njimi ne obremenjujem.«”

Žiga: “Nova sezona, nov začetek. Zimsko obdobje je bilo dobro po lanski manj uspešni sezoni. Glede ciljev ne bom govoril o mestih, najbolj pomembno je da uživam na kolesu in dokler uživam, bo tudi vse ostalo dobro. Dirke v Lourdesu se že veselim, če bo proga blatna, še toliko bolje.”

Na treh celinah

Svetovni pokal se bo s spustom letos po Lurdu ustavil v Cairnsu v Avstraliji, v Fort Williamu na Škotskem, Lenzerheideju v Švici, na Mt-Ste-Anne v Quebecu in v Vallnordu v Andori. Kros štarta konec meseca v Cairnsu in nadaljuje v Albstadtu (Nem), La Bressu (Fra) ter se spustu pridruži v Lenzerheideju, na Mt-Ste-Anne in v Vallnordu.

Svetovni pokal na uci.ch

Prenos v nedeljo od 14.30 na Red Bull TV

Na uvodni fotografiji od leve Jure, Ruaridh, Žiga in Zarja. Foto Klemen Humar/UTT.

Sledite nam