26. septembra 2017

V koledarju Mednarodne kolesarske zveze smo našli kar nekaj dirk, ki bodo naslednje leto potekale v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Slovenija zaenkrat z osmimi dirkami, Hrvaška s sedmimi, Bosna trenutno brez, Srbija pa s petimi dirkami, prijavljenimi pri mednarodni kolesarski zvezi. Kategorizacije dirk vse od C3 pa do svetovnega pokala!

Slovenija

Začenši 2. aprila z XC Griči v Vrtojbi. Dirka bo UCI C1. Druga dirka prijavljena v koledar je 15. aprila XCO Završnica 2018 UCI C2. Med 4. in 6. majem iXS European Downhill Cup v Kranjski Gori, ki šteje kot dirka prve kategorije. Nova dirka, prijavljena v koledar mednarodne kolesarske zveze, je XC BAM.BI Krvavec, katere datum je 12. maj, dirka je prijavljena kot C2. Dan zatem, 13. maja, je na vrsti SloXcup XCO Kamnik, UCI C2. 1. julija so prijavili XCO Črni Vrh, ki bo štela kot UCI C2. Svoje mesto med registriranimi prireditvami je našel še 2. Bled Bike Maraton, Bled Bike Epic, ki bo prvo leto med prijavljenimi dirkami s kategorizacijo UCI C3. Potekal bo 25. in 26. avgusta.

Smo pa ob pozornem iskanju naleteli na eno napako – še ena dirka, ki bo potekala med 2. in 3. junijem in bo kategorizirana kot UCI C1 je SloXcup Kočevje, a ni registrirana pod dirkami v Sloveniji, temveč se je prikradla pod zastavo Srbije.

Hrvaška

Tudi na Hrvaškem je prijavljenih sedem prireditev, vključno z DH Lošinj, dirko svetovnega pokala v spustu, ki bo 21. in 22. aprila. Prva dirka, vpisana v koledar sezone 2018 pri mednarodni kolesarski zvezi, je XCM Dalmatinska Zagora 7. aprila in sicer kot dirka 3. kategorije. 29. aprila sledi MTB Croatia Cup Vodice, dirka 2. kategorije. 12. maja bo na sporedu XCM Island of Hvar, UCI C3. 2. junija bo prav tako UCI C3 dirka XCM Island of Rab. Edina dirka prve kategorije bo XCO Samobor, ki bo na sporedu 17. junija. Zadnja prijavljena dirka bo UCI C2 in sicer XCO Izgubljena ovca, ki bo potekala 1. septembra.

Srbija

5 dirk je že prijavljenih v mednarodni koledar. Dve sta del serije Salcano – Kyocera MTB Cup in sicer bo prva potekala 2. in 3. junija, druga pa od 21. do 23. spetembra. Za 8. julija so prijavili 5. Crna Trava Trophy, 24. in 26. pa dirki Gp Logos v Katićih.

Sledite nam