Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
7. junija 2013

14. septembra pri Tržiču, v dirtparku divjina pri Križah, MTB/BMX fristajl dogodek leta pri nas. Deseterica povabljenih – 5 MTB in 5 BMX jezdecev – kandidati za njihove partnerje v finalu se dokažejo v kvalifikacijah.

Divjina, “dirt” park za BMX in gorske kolesarje v gozdu na robu Križ pri Tržiču, je zaradi svojih skrbno oblikovanih in negovanih objektov iz zemlje prava atrakcija za kolesarje prostega sloga od blizu in daleč. Ob koncu letošnjega poletja, 14. septembra, bo “dirt park” Divjina gostil letos največjo prireditev za kolesarje prostega sloga v Sloveniji, Red Bull Wild Ride z mednarodno udeležbo.

Poleg mojstrov iz Slovenije in bližnjih držav bo med udeleženci tudi deseterica povabljenih kolesarjev iz tujine: peterica na gorskih in peterica na BMX kolesih. Ti bodo v finalu združili moči z najboljšimi iz kvalifikacij, sodniki bodo v finalnih nastopih tako ocenjevali nastope desetih dvojic, petih MTB in petih BMX.

Najboljša dvojica bo osvojila glavno nagrado 2.000 evrov, izbrali pa bodo tudi BMX kolesarja dneva, MTB kolesarja dneva in najboljšega novinca. Tekmovalni spored bo zaključila tekma za najboljši trik.

Druženje v Divjini pa nikdar bilo le skakanje in obračanje trikov s kolesi. Med kvalifikacijami in finalom bodo prireditveni oder ob skakalnicah zasedli ska punkovci Elvis Jackson. Tekmovalnemu sporedu in podelitvi bo sledila še zabava z lokalnimi glasbenimi skupinami.

Tako kot je v Divjini navada že leta torej, a še malo bolj divje. Mešanje 26-palčnih in 20-palčnih koles, predstava vrhunskih trikov na vrsti lepo urejenih skakalnic, poleg za še boljše vzdušje glasba, za celodnevno vztrajanje na prizorišču pa gostinska ponudba.

Ob tej priložnosti bo park dobil tudi nekaj novih objektov.

Več podrobnosti sledi!

mtb.si: lansko poročilo, galerije, 1 video in še 2x video

redbull.si

Uvodna fotografija sicer ni iz Divjine, bi pa z lahkoto bila. Foto Brian Nevins/Red Bull Content Pool.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam