Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
4. januarja 2013

Po tragični nesreči Španca Iñakija Lejarette pred manj kot tremi tedni je bil četrtkov trening na cesti usoden tudi za številko dve svetovne lestvice v krosu, Južnoafričana Burryja Standerja.

Svet tekmovalnega gorskega kolesarstva je pretresla vest iz Durbana v Južnoafriški republiki, kjer je na kolesarskem treningu na cesti v trčenju z avtomobilom preminil šele 25-letni šampion v krosu Burry Stander.

Stander je v sezoni 2009 postal svetovni prvak v krosu med mlajšimi člani. Letos je svetovni pokal končal na drugem mestu, dobil je dirko v Windhamu v ZDA, na olimpijskih igrah je bil peti. Svojo zadnjo sezono je sicer začel z zmago v etapni dirki Cape Epic v paru s Christophom Sauserjem, zaključil pa z naslovom svetovnega prvaka v singlespeedu. V lanskem letu se je tudi poročil s kolesarko Cherise Taylor.

To je druga smrtna nesreča vrhunskega gorskega kolesarja v manj kot treh tednih. 16. decembra je bil prav tako nepozoren avtomobilist usoden za 29-letnega Španca Iñakija Lejaretto, ki je leta 2001 postal svetovni prvak v krosu med mladinci.

Vse fotografije Vanja Kodermac, svetovni pokal Pietermaritzburg 2012 in Val di Sole 2011.

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam