4. januarja 2013

Po tragični nesreči Španca Iñakija Lejarette pred manj kot tremi tedni je bil četrtkov trening na cesti usoden tudi za številko dve svetovne lestvice v krosu, Južnoafričana Burryja Standerja.

Svet tekmovalnega gorskega kolesarstva je pretresla vest iz Durbana v Južnoafriški republiki, kjer je na kolesarskem treningu na cesti v trčenju z avtomobilom preminil šele 25-letni šampion v krosu Burry Stander.

Stander je v sezoni 2009 postal svetovni prvak v krosu med mlajšimi člani. Letos je svetovni pokal končal na drugem mestu, dobil je dirko v Windhamu v ZDA, na olimpijskih igrah je bil peti. Svojo zadnjo sezono je sicer začel z zmago v etapni dirki Cape Epic v paru s Christophom Sauserjem, zaključil pa z naslovom svetovnega prvaka v singlespeedu. V lanskem letu se je tudi poročil s kolesarko Cherise Taylor.

To je druga smrtna nesreča vrhunskega gorskega kolesarja v manj kot treh tednih. 16. decembra je bil prav tako nepozoren avtomobilist usoden za 29-letnega Španca Iñakija Lejaretto, ki je leta 2001 postal svetovni prvak v krosu med mladinci.

Vse fotografije Vanja Kodermac, svetovni pokal Pietermaritzburg 2012 in Val di Sole 2011.

Sledite nam