16. februarja 2018

V slovenskem pokalu v spustu Unior Downhill Cup v sezoni 2018 tri močne dirke: Javornik, Cerkno in Maribor.

Slovenski pokal v spustu z gorskimi kolesi Unior Downhill Cup bo v sezoni 2018 združeval tri močne dirke.

Začenja se 26. in 27. maja na sicer znanem prizorišču v Bike parku Javornik, a z novo organizacijsko ekipo. DEŠ Fleš iz Šempetra pri Gorici, ki ima sicer bogate organizacijske izkušnje s krosom v Vrtojbi, Kras krosom in še čim, je novi izvajalec v parku v Lomah pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Dogajanje v parku pa bodo začinili s prvo pokalno dirko, ki bo hkrati 27. državno prvenstvo Slovenije v spustu. Zadnja dirka je bila tu leta 2015, prav tako državno prvenstvo. (Na uvodni fotografiji)


Cerkno

Dva meseca in dva dni pozneje, 28. in 29. julija, je na vrsti prizorišče lanskega državnega prvenstva in tudi najboljše dirke lanske sezone, Bike & fun park Cerkno. Na atraktivni progi bodo dirko druge kategorije UCI še enkrat gostili prireditelji iz ŠD Pedal iz Cerknega.


Maribor

Finale bo 15. in 16. septembra na klasični progi na Mariborskem Pohorju, v Bike parku Pohorje, ki je v malo starejši inačici že gostila tudi svetovni pokal. Tudi letos pa bo na njej (že od 13. do 15. aprila) tudi dirka evropskega pokala iXS. Dirka za Unior DH Cup na tej progi bo v koledarju stopničko nižje kot evropska, torej tako kot Cerkno UCI Class 2. Obe prireja DGK Pohorje.

Vse tri dirke štejeje tudi za pokal Hrvaške v spustu.

Potrditev vpisa v koledar UCI za Cerkno in Maribor še sledi.

{loadposition inside}

Koledar pokala Unior Downhill Cup 2018

26./27. maj – Javornik (DP)
28./29. julij – Cerkno (UCI C2)
15./16. september – Maribor (UCI C2)

“Serija res ni najdaljša, a v njej so tri dirke, ki so na visoki ravni, kakršne si želimo v tem tekmovanju,” pravi koordinator pokala Miha Jakopič. “Dirke so tudi lepo razporejene skozi sezono in trudili se bomo, da s tem, kar imamo, naredimo največ. Ne bomo pa obstali pri tej številki, saj se bo med novimi in starimi prireditelji v Sloveniji in na Hrvaškem gotovo našel kakšen, ki bo pristopil k seriji.”

S tremi dirkami se je po odpovedi četrte iztekel tudi slovenski pokal leta 2015.

www.uniordownhillcup.com

Vse fotografije Klemen Humar

Sledite nam