Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
4. novembra 2011

SRAM je predstavil projekt pART PROJECT, s katerim zbirajo sredstva za fundacijo World Bicycle Relief. Kipce iz delov kolesarskih komponent bodo razstavili prihodnji teden v Čikagu.

Brata Stan Day in F.K. Day sta večinoma znana kot vodilna moža korporacije SRAM, prvi je njen predsednik, drugi pa je povezan predvsem s temami zagovorništva ter je tudi ustanovitelj fundacije World Bicycle Relief. Zdaj sta se močno zavzela za dobrodelni projekt z imenom pART PROJECT, ki poteka v sklopu fundacije. Ta že vrst let zbira sredstva za podporo nerazvitim državam, kjer so zdravstvena oskrba, izobrazba in poslovne priložnosti še vedno zelo nedosegljive. Preko fundacije tako kupujejo kolesa in jih podarjajo tako lokalnemu prebivalstvu, kot humanitarnim delavcem. Prednosti kolesa v primerjavi s hojo so več kot očitne, zato se delovanje fundacije nadaljuje.

Projekt SRAM pART PROJECT povezuje zgoraj omenjeno dobrodelno organizacijo z raznovrstnimi umetniki, ki so pripravili celo vrsto kipcev iz kolesarskih komponent ali njihovih delov. SRAM se je že v preteklosti pokazal s podobami “alienovskih” pošasti iz delov komponent, tokrat pa so šli še korak dlje.

Vsa dela bodo razstavili prihodnji teden v Čikagu – če boste slučajno tam si zagotovite vstopnico za sredino otvoritev, ki stane 134 dolarjev, s katero boste tudi podarili eno kolo preko fundacije WBR. Če pa se otvoritve slučajno ne boste mogli udeležiti, bodo dela prodajali na spletni dražbi, ki bo potekala od 20. do 30. novembra.

www.sram.com/partproject

Objavljamo nekaj izbranih fotografij, katerih avtorske pravice ima SRAM. Objavljena so dela različnih avtorjev, še več jih najdete na uradni spletni strani.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam