6. maja 2018

Slovenci odlični v Avstriji. Uspeh Nagliča je z drugim mestom dopolnila Žakljeva, s tretjim Movrinova, s četrtim pa Klemenčič!

V Statteggu pri Gradcu je potekala tradicionalna dirka olimpijskega krosa. Tokrat je bila tudi generalka za evropsko prvenstvo kategorij mladincev in U23, ki bo na istem prizorišču med 26. in 29. julijem, leta 2020 pa se bo tam odvijalo evropsko prvenstvo kategorije elite in vseh ostalih.

Generalka je za Slovence zelo lepo uspela.

Rok Naglič je zmagal v kategoriji U23, Tanja Žakelj je bila druga med damami, Vita Movrin tretja med mladinkami in Miha Klemenčič četrti med mladinci. Dirka je bila po dveh dneh dežja sicer zahtevna, a če ne drugega, je bilo vsaj toplo.

Rok je po dirki povedal: “Od samega starta sem šel na polno, saj sem hotel videti, kako bodo konkurenti reagirali. Uspelo mi je narediti nekaj razlike. Nato sem našel svoj visok ritem, se umiril ter pametno dirkal do cilja, ki sem ga prevozil prvi. Z današnjo dirko sem res zadovoljen ter vesel, da je glava pred prihajajočim svetovnim pokalom na pravem mestu. Se vidimo najprej v Kamniku.”

To je sicer Rokova prva zmaga na dirki prve kategorije UCI, ima pa še eno v drugi kategoriji. Na drugem mestu med moškimi do 23 let je bil Avstrijec Moritz Bscherer (KTM-Pro), tretji pa njegov rojak Florian Wimmer (bimato Sports).

Med elito je zmagal italijanski prvak Gerhard Kerschbaumer (Torpado Gabogas), drugi je bil Avstrijec Max Foidl (jb Brunex Felt), tretji pa Estonec Martin Loo (Hawaii Express). Grega Krajnc (Calcit Bike) je bil osemnajsti.

V ženski elitni dirki je zmagala Mehičanka Daniela Campuzano (Hidalgo), Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) je bila z majhnim zaostankom druga, tretja je bila Avstrijka Anna Spielmann (Haiming), Blaža Pintarič (Pintatim) se je uvrstila na 9. mesto.

Pri mladinkah je zmagala Italijanka Giada Specia (ASD Velociraptors), druga je bila Madžarka Kata Blanka Vas, naša Vita Movrin (Energijateam.com) je v cilj pridirkala na odličnem tretjem mestu z zaostankom slabe tri minute.

Vita Movrin: “Na dirko v Gradec sem prišla kar super pripravljena. Glede na to, da je prej dva dni deževalo, smo imeli srečo, da je bila nedelja suha in precej topla. Že po prvem krogu sem dobila krče, vendar sem se do konca borila in osvojila tretje mesto, s katerim sem zelo zadovoljna.” In še dodala: “Brez padcev in cela kolena.”

Mladinsko dirko v nabitem programu Stattegga je dobil Italijan Federico Ceolin (Libertas Scorze), drugi je bil Avstrijec Mario Bair (Haiming), tretji pa Estonec Markus Pajur. Miha Klemenčič (MBK sportR.si) je bil odličen četrti.
Njegov klubski kolega Matjaž Lozar je bil 7., Mihael Štajnar (Calcit Bike) je končal na 11. mestu.

Torej, če se po jutru dan pozna, smo z uvrstitvami naših lahko zelo zadovoljni in nestrpno čakamo evropsko prvenstvo.

Vrstni redi 

Naslovno fotografijo smo dobili pri Calcit Bike Teamu, fotogalerijo pa si lahko ogledaš na njihovi facebook strani.

Sledite nam