15. januarja 2012

Na dirki kategorije UCI 2 v Turčiji je Tanja prvič zmagala za svojo novo ekipo Salcano.

Tanja Žakelj je v Alanyji v Turčiji danes dobila svojo prvo dirko v dresu svoje nove turške ekipe Salcano. Dirko druge kategorije UCI v Gazipaši je dobila z 42 sekundami prednosti pred Švicarko Marielle Saner Guinchard, tretje mesto je z veliko višjim zaostankom zasedla Avstrijka Lisa Mitterbauer (obe bikepark.ch Scott).

Tanja je po dirki povedala: “V prvem krogu sem se vozila ob Marielle, ki je bila danes tudi največja konkurentka. Na sredini drugega kroga se je nekaj zapletla in stopila s kolesa, v tem trenutku sem se morala odpeljati naprej. Malo sem pospešila in držala razliko. Zaradi blatnih razmer sem imela na očalih preveč blata, a sem imela dovolj časa, da sem se ustavila, jih pospravila v žep in nato odložila v servisni coni. Marielle Saner je proti koncu dirke popustila, sama pa sem držala svoj tempo in dirko končala z veliko razliko. Letos preko zime nisem imela pravega odmora in v novo sezono štartam bolj pripravljena kot sicer. Seveda pa je to prva dirka in nikoli ne veš, kako so pripravljene ostale kolesarke. Z novo opremo tudi v teh težkih razmerah nisem imela težav, saj je kolo podobno prejšnjemu in sem se hitro privadila nanj.”

Pri moških je bil najhitrejši Avstrijec Uwe Hochenwarter pred Poljakoma Kornelom Osickim in Marekom Galinskim. Tanjina sotekmovalka v turški ekipi Nina Homovec ni nastopila na dirki, saj je na pripravah na Kanarskih otokih.

Vrstni red

ženske
1. Tanja Žakelj (Slo, Salcano) 1;34:53
2. Marielle Saner-Guinchard (Švi, bikepark.ch Scott) +0:42
3. Lisa Mitterbauer (Avt, bikepark.ch Scott) +11:05
4. Semra Yetis (Tur) +21:17
5. Esra Kurkcu (Tur) +22:37

Na uvodni sliki je štart ženske dirke; avtor vseh fotografij je neznani turški fotograf.

Sledite nam