Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
6. aprila 2011

V soboto ogrevalni DH preizkus v Trbovljah, v nedeljo začetek Pokala Slovenije s krosom v Vrtojbi. Prvi spust za pokal teden dni pozneje v Avčah, spet gledalcem posebno prijazen.

Kot bi se noro trudili uskladiti (pa vemo, da se niso): domača sezona dirk v ‘gravitaciji’ in ‘vzdržljivosti’, kot se družinama gorskokolesarskih disciplin reče tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI, se začenja hkrati.

Specialized Test Event Trbovlje – 200 spustašev?

V Trbovljah se bodo to soboto, 9. aprila, spustaši pomerili na način, ki mu naprimer v motociklizmu rečejo testiranje. Specialized Test Event morda ni najprimernejše ime, saj kolesarji v soboto pod Javorjem nad Trbovljami ne bodo preskušali (le) Spec’ov temveč kar vsa kolesa, ki jih premorejo, hkrati pa tudi svojo pripravljenost in reflekse. Drugi se gremo učit, kdo je kdo v novih dresih in na novih kolesih.
Le danes se je prijavilo nekaj deset tekmovalcev in zdajle jih je na seznamu 187. Poleg domačih (tudi med temi še kakšen manjka) največ Avstrijcev, Italijanov in Hrvatov, pa en naključen Španec in pri nas zataknjeni Iranec.
Katere ure moraš vedeti kot gledalec? Merjenje časa med 12. in 15. uro, superfinale trideseterice od 16. ure.
Specialized Test Event v koledarju mtb.si

XC Griči Vrtojba, PS1 – znano prizorišče, nov prireditelj

V nedeljo pa se tekmovalci v olimpijskem krosu prvič v sezoni srečajo v Biljenskih gričih na robu Vrtojbe. Prizorišče je znano, prireditelj pa nov, po Bišportu in Djaku zdaj že tretji – DEŠ Fleš.
Katere ure moraš vedeti kot gledalec? Štarti ob 9:30,11:00 (tudi članice, a taglavne bodo v Italiji) in 13:00 (člani, z njimi prvič po novem pravilniku ml. in starejši mladinci).
XC Griči v koledarju mtb.si

DH Avče – tudi letos zaslon v cilju!

Že teden dni pa bo v dobrih starih Avčah tudi prvi spust za Pokal Slovenije. Naslednji teden ga še izdatneje napovemo, zaenkrat pa objavljamo le lepo novico, da boste gledalci spet prišli na svoj račun: dirko si boste lahko ogledali tudi na velikem zaslonu, ki bo v cilju prikazoval sliko vsaj treh kamer s proge.
DH Avče v koledarju mtb.si

Trbovlje, Vrtejbo, Avče in 161 drugih prireditev najdeš v našem svežem koledarju.

Foto: Grega Stopar/arhiv mtb.si

Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam