24. januarja 2017

Serija petih urbanih kolesarskih tekmovanj začenja svojo pot v četrtek v ljubljanski Lepi Žogi.

Tudi urbano dirkanje je lahko še kako zanimivo, posebej če ima prste vmes Bor Čeh. Nekaj malega o tekmovanju nam je namignil v nedavnem intervjuju, danes pa predstavljamo prvo izmed dirk – ŠPADNIFANT. Začetek v četrtek 26. januarja ob 18. uri v športnem baru Lepa Žoga.

Na kratko o Gwozdni Senichki

Gwozdna Senichka oziroma Gozdna Senička je serija dogodkov, organizirana z namenom povrnitve druženja kolesarjev v urbanem okolju, grajenja skupnosti in izpopolnjevanje tekmovalnih vrlin.

Udeleženci tekmovanj s prisotnostjo in rezultati zbirajo točke, ki bodo najhitrejšim med drugim omogočile tudi razgovor za delovno mesto na kolesu, v kolikor jim je to seveda v interesu.

Tekmuje lahko čisto vsak, ne glede na kolo, tekmovalne ambicije, željo o zaposlitvi … Glede na tip dogodka je proporočljiva uporaba koles s stalnim pogonom (fixed gear) ali enoprestavnika (single speed), ni pa pogoj.

Prva v seriji

ŠPADNIFANT se imenuje. In kaj se skriva za imenom? Trackstand, longest skid in lockdown. Tri spretnostne preizkušnje. Seveda ob spremljevalnem programu spoznavanja “fixed gear” kulture in druženju kolesarjev vseh plemen.

Prva naloga – Trackstand – je dvoboj, kjer se kolesarja pomerita v tem, kdo najdlje zdrži na kolesu, brez da se z nogo dotakne tal. Poraženec je tisti, ki prvi sestopi s kolesa, zmagovalec pa tisti, ki premaga vse.

Druga, imenovana Longest Skid, velja za spretnostno, a hkrati tudi nekoliko divjaško. Cilj je enostaven – tisti, ki najdlje drsa z zadnjo gumo.

Zadnja pa je hitrostno zaklepanje koles na ograjo, oziroma Lockdown. Zmagovalec? Seveda tisti, ki svoje kolo najhitreje priklene.


Prva izmed petih kart je srečna 13ica ŠPADNIFANT

Štartnina in ostalo

Za vsakega izmed petih dogodkov je štartnina 5 evrov. Poleg tega je potrebno na prvem dogodku, ki se ga udeležite, doplačati 3 evre za prejem tekmovalne knjižice, v katero se beležijo dosežki.

Možen je tudi nakup kompleta v vrednosti 10 eur, kjer poleg štartnine in knjižice prejmete tudi plakat dogodka.
 
Vsak udeleženec ob štartnini prejme spominsko kartico (spokecard), manifest oziroma navodila, ter je seznanjen s pravili tekmovanj. Če želi napredovati po lestvici in pridobivati bonus, mora spremljati Instagram, kjer s pomočjo #heštegov nabira dodatne točkeGwozdna Senichka.

Gwozdno Senichko lahko spremljaš tudi na blogu ali v kratkih reportažah na mtb.si

Preberi še:
Med kolesarji: Bor Čeh
Kriterij rdečega kavlja: Mess life

Sledite nam