Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
8. februarja 2020

Lansko prizorišče ene izmed kvalifikacijskih preizkušenj, letos prevzema vlogo prireditelja svetovnega prvenstva. 5. septembra.

Lansko svetovno prvenstvo je bilo v švicarskem Bernu, letošnje bo nekoliko bližje, v avstrijskem Leogangu. Najboljši krotilci koles na pumptrack poligonih se bodo za mavrično majico pomerili 5. septembra. Tisti vikend bo tam tudi svetovno prvenstvo v spustu!

Da se lahko pojaviš na svetovnem prvenstvu, se bo potrebno udeležiti na enega izmed kvalifikacijskih tekmovanj širom sveta. Red Bull UCI Pumptrack Championships v sodelovanju z graditeljem pumptrack poligonov Velosolutions organizira preko 20 kvalifikacijskih dirk. Prvo, 25. januarja je bila v Argentini, si že zamudil.


Leogang: Lani prizorišče ene izmed kvalifikacijskih preizkušenj, letos pa prireditelj svetovnega prvenstva. Foto Martin Sass.

Najbližje Sloveniji se boš na kvalifikacijskh bojih pomeril 28. marca v francoskem Lyonu, 23. maja v nemškem Biberachu, 13. junija v italijanski Gambettoli, 20. junija v švicarskem Schüpfheimu in pa na “last chance qualifierju” dan pred svetovnim prvenstvom v Leogangu.

Ostale informacije najdeš na redbullpumptrackworldchampionships.com.

Naslovna fotografija Marc Schwarz / Red Bull Content Pool

Preberi še
SP pumptrack: Uradni video
V Bernu okronali svetovna prvaka v pumptracku

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam