20. decembra 2018

Pri Mednarodni kolesarski zvezi so oznanili prihod dveh novih partnerjev, ki bosta prisotna v svetovem pokalu in tudi na svetovnih prvenstvih.

Svetovni pokal in svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, ki sta pod okriljem največjega pokrovitelja Mercedes-Benz, bosta z novim letom in z novo sezono bogatejša za dva prepoznavna in s kolesarstvom povezanima parterjema. To sta Mitas in Oakley. Oba sta se zavezala k dveletnemu sodelovanju.

Mitas

Češki gumar, ki je del švedske skupine Trellborg in izdeluje pnevmatike za kmetijske stroje, gospodarska vozila in motorje, počasi stopa ob bok največjim in uveljavljenim kolesarskim blagovnim znamkam. Najprej je bil proizvajalec prisoten pri ekipi KROSS Racing Team, z letom 2015 je postal uradni opremljevalec etapne dirke Absa Cape Epic, od leta 2017 pa tudi uradni partner in pokrovitelj dirke 4 Islands.

Sedaj so podpisali dvoletno pogodbo tudi z Mednarodno kolesarsko zvezo UCI in bodo uradni partner Svetovnega pokala Mercedes-Benz in hkrati partner svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu.

Več o znamki Mitas, ki je nastala že daljnega leta 1929, najdeš na mitas-tyres.com

Oakley

Zagotovo najbolj prepoznavna blagovna znamka športnih očal na svetu prihaja iz Združenih držav Amerike. Podjetje, ustanovljeno leta 1970, je sedaj pod okriljem skupine Luxotica in je lastnik več kot 800 patentov. Je zagotovo ena najpriljubljenejših znamk očal pri kolesarjih, tako cestnih kot gorskih. Več o blagovni znamiki najdeš na oakley.com.

Na fotografiji Oakleyeva Myriam Nicole, foto Klemen Humar, Lošinj 2018

Sledite nam