21. julija 2018

3. dirka v krosu na izpadanje bo naslednji konec tedna v avstrijskem Gradcu. V letošnji sezoni najbližje Sloveniji. 

V Gradcu, glavnem mestu avstrijske Štajerske, bo prihodnji vikend tretja dirka svetovnega pokala v eliminatorju ali krosu na izpadanje. Letos tudi najbližje Sloveniji.

Svetovni pokal v eliminatorju je od lanskega leta dalje v domeni organizatorja CityMountainbike.com, a še vedno pod okriljem mednarodne kolesarske zveze UCI. Letos ima osem dirk na treh celinah.

Začetek je bil 3. junija v ZDA v Columbusu, nato se je 16. junija preselil v italijansko Volterro, 28. julija pa se nadaljuje v Gradcu. Sledi premor do 2. septembra, ko bo na sporedu nizozemski Apledoorn, dva tedna kasneje nemški Winterberg, 23. septembra bodo dirkali v Anversu v Belgiji, nato pa še v Bangkoku na Tajskem, finale pa bo 24. novembra v Braziliji.

Video napovednik letošnje sezone.

Eliminator kot disciplina na svetovnih prvenstvih ne spada več na klasična gorskokolesarska prizorišča, lani so ga namreč umestili med tako imenovane urbane kolesarske športe (s trialomom in BMXom prostega sloga) in premierno SP v urbanem kolesarstvu se je odvilo na Kitajskem, natančneje v Čengduju

Vrstni redi prve dirke v Columbusu:

Moški: 1. mesto za lani šestouvrščenega v svetovnem pokalu Nizozemca Jeroena Van Ecka, drugo mesto za Šveda Antona Olstama in tretje za Francoza Lorenza Serresa, ki je bil lani drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Dekleta: Norvežanka Ingrid Sofie Jacobsen je bila premočna za ostale tekmice. Na drugo mestto se je Švedinja Ella Holmegras, tretje mesto pa Američanka Jennifer Malik.

Kako je bilo v Italiji?

Zmaga Francoza Lorenza Serresa, drugo mesto je pripadlo Titouanu Perrinu Fanierju, tretje pa zmagovalcu prve letošnje dirke Švedu Jeroenu Van Ecku.

Pri dekletih je drugo zmago zapored osvojIla Norvežanka Ingrid Sofie Jacobsen, na drugo mesto je pridrvela Francozinja Coline Clauzure, tretja je bila Italijanka Anna Oberparleiter.

Kaj lahko pričakujemo v Gradcu?

Dobrih 500 metrov dolg krog po starem mestnem jedru s startom in ciljem na Karmelier Platzu. Prvi trening bo med 12. uro in 45 minut in 13. uro in 45 minut, v nadaljevanju še trening na čas, ki bo med 14. in 14. uro in 25 minut. Od pol pete ure popoldan pa bo šlo zares.

Vse informacije o tretji dirki svetovnega pokala v Gradcu najdeš na citymountainbike.com

City Mountainbike na facebooku

Dogodek 3. dirke svetovnega pokala v eliminatorju na facebooku

Naslovna fotografija UCI

Sledite nam