2. septembra 2016

V zimskošportnem središču Vallnord najhitrejša Brosnan in Nicole.

Na kvalifikacijah pred zadnjo dirko svetovnega pokala v spustu v Andori sta s progo najhitreje opravila Avstralec Troy Brosnan in Francozinja Myriam Nicole. Najboljši Slovenec Jure Žabjek na 33. mestu.

Moški

Avstralec Troy Brosnan (Specialized Racing) je bil le 18 tisočink hitrejši od Američana Aarona Gwina (The YT Mob), na tretje mesto se je s skoraj 4 sekundami in pol zaostanka uvrstil Francoz Remi Thirion (Commmencal / Vallnord). Gwinov izzivalec za končno zmago v svetovnem pokalu, zmagovalec zadnjih dirk Britanec Danny Hart (MS Mondraker Team), je bil s 6,569 sekunde zaostanka sedmi. Na deveto mesto se je uvrstil aktualni svetovni prvak Francoz Loic Bruni (Specialized Gravity powered by Sram), ki je lani naslov osvojil ravno na tej progi!

Od Slovencev se je najbolje izkazal Jure Žabjek (Unior Tools Team), ki se je z zaostankom dobrih 16 sekund uvrstil na 33. mesto. Žiga Pandur (Unior Tools Team), ki se po poškodbi počasi vrača v tekmovalni ritem, je bil 90. Še en predstavnik slovenske ekipe, Škot Ruaridh Cunningham, tudi najboljši predstavnik UTT v skupnem seštevku, se je uvrstil na 71. mesto.

Po hitrem izračunu pred zadnjo, odločilno dirko, vodilnega Gwina in drugo uvrščenega Harta ločuje točno dvesto točk, saj je Aaron danes za drugo mesto prejel 40, Danny pa za sedmo 18. In ravno 200 točk je vredna zmaga na dirki svetovnega pokala!

Dekleta

Vodilna v svetovnem pokalu in zanesljiva zmagovalka v seštevku že pred zadnjo dirko sezone, Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH), je že na včerajšnjem treningu povedala, da, čeprav si želi še ene zmage, ne bo tvegala poškodbe, saj je kmalu za dirko v Andori še svetovno prvenstvo v spustu v Val di Sole. Ali je danes vozila bolj rezervirano in se z osmimi desetinkami sekunde zaostanka uvrstila na tretje mesto, ne vemo. Je pa najboljši kvalifikacijski položaj osvojila Francozinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord), ki je s progo opravila slabe pol sekunde hitreje kot Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR).

Mladinci

Kanadčan Finn Iles (Specialized Gravity powered by Sram) je že na kvalifikacijah pokazal svojo suverenost in za skoraj devet sekund prehitel Britanca Elliota Heapa (Chain Reaction Cycles / Paypal), ta pa je bil le za 50 tisočink hitrejši od tretje uvrščenega Francoza Gaetana Vigea (Commencal / Vallnord).

Dirkaški vikend

Jutri bo dirka v spustu, v nedeljo pa še v olimpijskem krosu. Obe dirki si lahko ogledaš na redbull.tv. Sobotni spust ob 14 uri in 30 minut, nedeljski program pa najprej z dekleti ob 11. uri in nato še moški obračun ob 14. uri.

Vrstni redi kvalifikacij

Preberi še:
MSA: Druga zmaga za Harta in šesta za Athertonovo

Sledite nam