2. aprila 2012

Na prvem tekmovanju Enduro 3 camini pod Katinaro nad Trstom 140 udeležencev, med njimi dvajseterica Slovencev. Po štirih preizkušnjah prvi Štrancar, tretji Medvešček, četrti Viškovič, Tilen Leban zmagovalec med mladinci.

Tržaški klub 360 MTB je v nedeljo nad mestom priredil prvo enduro tekmovanje z imenom Enduro 3 camini – enduro treh dimnikov. Izhodišče za štiri hitrostne preizkušnje je bilo na smučišču za smučanje na travi nedaleč od bolnišnice na Katinari. Trase hitrostnih preizkušenj so se spuščale proti mestu, prečkale ali se vile pod mostovi avtoceste.

Najdaljša hitrostna preizkušnja je bila za najhitrejše le nekaj daljša od štirih minut, seštevek štirih pa okoli dvanajstih. Na spustih nič ekstremnega, lepo utrjene zavite stezice s kakšno skalico, še najnevarnejši je bil drseč prah. Vzponi niso bili predolgi.

Zmagovalec je presenetil še sam sebe, saj pravi, da je naredil preveč napak. To je Primož Štrancar (Orbea Geax), ki je bil na koncu le za sekundo in 64 stotink hitrejši od Alessandra Bassa. Alessandro je bil najhitrejši v prvi, Primož v drugi preizkušnji. Pet sekund in 42 stotink zadaj je končal Kristjan Medvešček (KK Črn trn), zmagovalec četrte preizkušnje. Že nekaj več je kljub zmagi v tretji etapi zaostal četrtouvrščeni Koprčan Igor Viškovič.
V prvo deseterico absolutne razvrstitve sta se uvrstila še Mitja Černe (DEŠ Fleš) na 7. in Tilen Leban (KK Črn trn) na 9. mesto. Tilen je zmagal v razvrstitvi mladincev.
Nastopila je kar dvajseterica Slovencev, dober obet za tri domače dirke, saj je bilo lani na edini slovenski enduro tekmi le nekaj kolesarjev več.

Fotogalerija sledi, spodaj pa je nekaj manj kot 6-minutni video z nekaj akcije ter izjavami Slovencev, ki so se uvrstili v prvo dvajseterico.

Vrstni red

www.360mtb.it

Na uvodni fotografiji Primož Štrancar pod mostom avtoceste v drugi etapi.

Fotogalerija

Sledite nam