robidišče oktober
Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Furam zase
22. septembra 2022

Robidišče trail center in znane face z MTB scene z vami ob koncih tedna v oktobru. Enduro s Peršakom in Štrancarjem, DH norčije z Vrečkom in Bergincem ter že kaj s Šaleharjem in Deklevcem.

Za letošnji oktober so si v Robidišču izmislili nekaj posebnega. Vsak vikend vas pričaka špecjalna dvojica MTB poznavalcev in vas vodi od petka do nedelje. Še zdaleč se ne bo drajsalo le stezic v trail centru. Padejo Matajur, Stol, Benečija … Vsakokrat paket vsebuje dve nočitvi z zajtrkom, razen pri prvem vikendu tudi dve večerji in vsakokrat za tiste, ki vas takoj v nedeljo zvečer doma ne čaka to in ono, možnost brezplačne nočitve na ponedeljek. Pa seveda “šatlanje”, vodenje, trail center.

Pa preletimo vikende in pakete! Podrobneje, cene in rezervacija na www.robidiscetrailcenter.si.

1. Pofuraj Benečijo

Od petka 7. do nedelje 9. oktobra

Vikend epskega šatla. Park plus skriti trejli italijanske Benečije.

Opis: Prideš v petek popoldan, ker se splača, spanje iz petka na soboto je gratis. V soboto se zbudiš, poješ fin zajtrk, se šatlaš v Trail centru Robidišče, popoldan pa spoznaš še trejle naših zamejskih bratov Rider Brothers Crew, ki gredo v bližnji Prosnid. Nahajajo se 500 metrov stran od parka in so…., ah, ne smemo izdat. V nedeljo po zajtrku te naložimo v kombi in odpeljemo na Matajur ali Stol (stvar dogovora in razmer). Po big mountain turi te počakamo na kavi/pivu, odpeljemo nazaj, kjer odfuraš še nekaj trejlov v našem centru, spiješ pivo za slovo in se spakiraš za domov. Če bi rad še ostal in naslednji dan pofural še Matajur, nudimo gratis spanje na ponedeljek.

Ponudba vsebuje:

 • 2 x spanje
 • gratis spanje z nedelje na ponedeljek, če želite in bi radi ogoljufali teden in pofurali še kaj
 • 2 x zajtrk
 • 3 dni šatla v parku (petek od prihoda do mraka, sobota in nedelja po želji)
 • prevoz na Matajur ali Stol
 • 3 x popoldansko pivo

2. Afengunc z Vrečkom, Bergincem in vsemi beneškimi trejli ter piri

Od petka 14. do nedelje 16. oktobra

Veliko furat in ga fino srat. Petek – nedelja!

Nič bat! Ne potrebujete DH kolesa, niti znanja, ta zgodba je čisti retro hedonizem. MTB kot je bil nekoč, preden so ga s stravo zjebali zagnani povzpetniki in ritaste lepotice in je postal blazno resen format za redistribucijo sreče prek instagrama. Dva dirkača različnih generacij, predvsem pa epska zajebanta in vrhunska kompanjona bosta bajku spet vrnila šmek starih časov in status orodja za doživljanje življenja. Eden je ful resen, drugi pa malo manj. Z bajkom se je namreč treba imet fajn. In fajn se boste imeli. Skupaj z DH varuškama in našim šatlom boste pofurali vse, kar se da: robidiške trejle, vse skrite beneške trejle, ki v bližini rastejo kot gobe po dežju … In ja, tudi Matajur in Stol bosta padla. Pokazala vam bosta tudi to, v katerem tolmunu Nadiže se koti najbolj hladno pivo.

Potek: pridete v petek popoldan, varuški vas čakata. Odšatlate kako, če bo še dan, sicer pa se zna večerja zavleči s kakim pivom. V soboto se zbudite, se ogrejete na trejlih v parku, spoznate dva huda trejla, ki gresta v Prosnid, potem pa operacijo nadaljujete po čudovitih skritih trejlih, ki jih v bližini gradijo naši italijanski bratje. Sledi piknik večerja in druženje z neizbežnim programom v peklenskem tempu, ki ga bo narekoval Kristjan. Oh, kako napačno ime so mu dali starši 😉 V nedeljo po zajtrku se na hitro spet ogrejemo na lokalnih trelih, potem pa planemo nad Matajur. Če bo komu ostalo še kaj sape, se lahko s šatlom pokonča še v parku do bridkega konca. Z bajkom ali drugače. Najbolj utrujeni lahko gratis prespite do ponedeljka. In si podaljšate dogodivščino.

Ponudba vsebuje:

 • 2 x spanje
 • 2 x zajtrk
 • 1 x večerja
 • 1 x piknik
 • vse šatle in transferje dveh polnih dni
 • dva dni vodenega furanja in žuranja z legendama
 • 3-dnevna vstopnica za trail center
 • gratis spanje iz nedelje na ponedeljek

3. Enduro Pro vikend za telebane – Peršak & Štrancar

Od petka 21. do nedelje 23. oktobra

Profi zgodba za amaterje

Ne se bat. Ni za profesionalce in velike znalce, se pa lahko od ex olimpijca in šefa profesionalne ekipe ter od edinega pravega slovenskega proja marsikaj naučiš, izveš kak dirkaški trik ali trač. Če te zanima, kaj pro je in kdaj pije, kako si pro ogleda traso, poišče “ta hitro” linijo, prenese hitrost, izigra pravila, preveri grip, nastavi vilice, tlak in podsedežno oporo, je to zgodba zate. Po dveh in pol dneh furanja, debatiranja in inštrukcij dveh najboljših, se boš v dolino vrnil boljši človek.

Potek je enostaven. Prideš v petek po službi, spoznaš Primoža in Vida, ki ti ob pivcu in večerji pojasnita, kako bosta potekala sobota in nedelja. Po zajtrku v soboto vstaneš in se prepustiš programu, ki bo zajemal nekaj teorije, predvsem pa veliko prakse, ki bo na licu mesta prilagojena vašim sposobnostim, vzdržljivosti in potrebam. Linje, nastavitve, mentalna priprava, ogled proge, hitri triki, hrana, zgodbe in 11-metrski bunnyji Vida, nič vam ne bo ušlo. No, tudi Štrancija ne bo nihče ujel 😉

Ponudba vsebuje:

 • 2 x spanje
 • 2 x zajtrk
 • 2 x večerja
 • vse šatle in transferje dveh polnih dni
 • 3-dnevna vstopnica za trail center
 • dva dni inštrukcij, predavanj in furanja s projema
 • petkovo spoznavno druženje ob pivcu (2 do 3 častita proja)

4. Krompirjeve modrosti v hosti!

Od petka 28. do nedelje 30. oktobra

Vikend z veteranoma soške in drugih front, Deklevo in Šaleharjem. Petek – nedelja!

Morda nista več najmlajša. Morda nista več najhitrejša. Morda ne letita več najvišje in najdlje. Sta pa od dolgih dni na kolesu in še daljših dni na urgencah in v posteljah travmatoloških oddelkov v večih državah odnesla ogromno. Modrosti globokega doživljanja enoslednic se uči od senseiev.

Zakaj nevzmeteno in brez prestav? Zakaj karbon z vsem in še z elektromotorjem? Zakaj pivo? Zakaj včasih ne pivo? Zakaj taka in zakaj drugačna glasbena podlaga v glavi? Zakaj … Saj si še vseh vprašanj ne upamo napisati. Tudi ob kilometrih in kilometrih in kilometrih na robidiških stezah in na bližnjih draguljih Benečije in Breginja bo dovolj priložnosti za klepet. Tudi ob kakšnem vzpončku na kolesih, da ne bomo čepeli le v kombijih. Ampak tudi za tem je filozofija.

Takole bo potekalo: nakapljate se v petek, kdor ne bo prepozen, dobi aperitiv s krogom na noge na Robidišču, prinesite lučke. Pozna večerja in kakšno rečemo. V soboto dopoldan krogi na vsem, kar nudi Robidišče, s “šatlom” seveda, za popoldansko pa skočimo pod Stol na eno lokalno atrakcijo in zaključimo z nekulturnim programom v Kuore Sa, najboljšem baru, ki je v resnici cela vas v starem jedru Breginja. Nazaj gremo s kombijem 😉 V nedeljo po zajtrku sledi razvrat po skritih trejlih Benečije, ki jih drugače ne boste spoznali. Kdor bo imel še kako črtico na bateriji, se lahko pokončna s šatlom v Trail centru. Če bi šel kdo na Matajur, lahko gratis prespi na ponedeljek. Ostalo dorečemo sproti.

Ponudba vsebuje:

 • 2 x spanje
 • 2 x zajtrk
 • 2 x večerja
 • vse šatle in transferje dveh polnih dni
 • 3-dnevno vstopnico za trail center
 • tri dni vodenja z modeloma
 • petkovo spoznavno druženje ob pivcu (2 do 3 častita onadva)

Je sploh treba dodati, da bo nepozabno in da je število mest omejeno?

Preberi podrobnosti in rezerviraj na

www.robidiscetrailcenter.si

Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam