7. oktobra 2016

Poleg Maribora za dirko svetovnega pokala v spustu 2018 kandidira tudi Lošinj v partnerstvu z MTB Trbovlje. Progo s ciljem v Velem Lošinju si je že ogledal delegat UCI David Vazquez.

Pisali smo že o skupni kandidaturi Maribora in Gradca za organizacijo dirk svetovnega pokala v spustu in krosu v sezoni 2018. V našem sosedstvu in prav tako s slovensko vlogo pa je še ena prireditev, ki se poteguje za ta status v sezoni 2018.

Downhill Lošinj v soorganizaciji MTB Trbovlje in Atletskega kluba Lošinj je v avgustu oddal kandidaturo za organizacijo spusta za svetovni pokal v letu 2018. V septembru si je progo s ciljem v Velem Lošinju že ogledal tehnični delegat UCI, Španec David Vazquez.

Nekdanji tekmovalec gotovo ni vedel, kaj si lahko obeta ob proge za spust in infrastrukture na hrvaškem otoku, na koncu pa je bil z videnim zadovoljen.

Spodaj si oglej predstavitveni video, ki so ga Trboveljčani pripravili v podporo svoji kandidaturi.

DH Lošinj so kot mednarodno dirko prve kategorije UCI priredili že trikrat v letih 2013, 2014 in letos, MTB Trbovlje pa ima izkušnje s prirejanjem slovenskih pokalnih ter mednarodnih dirk od leta 1999.

Prizorišča svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu 2018 utegnejo objaviti že naslednji teden po zasedanju predsedstva UCI na cestnem SP v Dohi.

V primeru uspešne kandidature bodo progo dodelali že za dirko prve kategorije UCI 22. aprila 2017.

Preberi še
Gradec in Maribor skupaj v kandidaturo za svetovni pokal
Na DH Lošinj Zarja tretjič, Lukasik prvič

Na uvodni fotografiji direktor dirke in predsednik MTB Trbovlje Sebastjan Zmrzljak z delegatom UCI Davidom Vazquezom na Sv. Ivanu blizu štarta proge za spust, v ozadju Veli Lošinj, kjer je cilj proge. Foto Drč.

Sledite nam