4. septembra 2010

Odličen zaključek sezone za Majo Wlosczowsko. Izkupiček naše reprezentance manjši od pričakovanj. Pri moških Hermida.

Jose Hermida (foto Armin Küstenbrück)

Jose Hermida (foto Armin Küstenbrück)

Dirko deklet v krosu je dobila Poljakinja Wlosczowska, za izjemen finiš dirke pa si zasluži pohvale Irina Kalentjeva, ki je v zadnjem krogu prehitela Koerberjevo in Pendrelovo ter si zagotovila srebrno medaljo.

Blaža Klemenčič je pretekli teden dosegla rezultat kariere, danes pa odstopila že v štartnem krogu. Blaža se je pred dvema dnevoma na treningu močno udarila v koleno in današnji štart je bil po besedah trenerja Pintariča ‘dejanje iz obupa’. Poškodba je bila tokrat žal močnejša od očitno zelo dobro pripravljene Blaže, katere nadaljevanje sezone je sedaj pod vprašajem.

Nina Homovec je bila po štartu 34., nato pa skoraj vsak krog pridobila kakšno mesto in dirko končala na 30. mestu. Sama je z uvrstitvijo zadovoljna, pravzaprav je to celo njena najboljša dirka letos. Vozila je po svojih močeh in suvereno odpeljala tehnične odseke. Zaradi jutranjega dežja je bila proga sicer še nekoliko težja in bolj zahtevna.

Katalonec dopolnil zbirko
V dirki članov, ki se je začela v dežju in končala v soparni vročini, je zmagal Španec Jose Hermida – štirikratni evropski prvak, srebrn na olimpijskih igrah, šestkratni zmagovalec v svetovnem pokalu, trikrat tretji v seštevku svetovnega pokala … in pred desetimi leti prvak pri mlajših članih.
Hermida je v napeti dirki povedel v četrtem od šestih krogov. Srebro si je prikolesaril Čeh Jaroslav Kulhavy, aktualni evropski prvak in zmagovalec v svetovnem pokalu pred tednom dni. Bron gre v Južno Afriko z Burryjem Standerjem, lanskim prvakom med mlajšimi člani.
Branilec naslova, Švicar Nino Schurter, je izgubil vodstvo po defektu v tretjem krogu in se do konca prebil do 4. mesta, mesto pred olimpijskim prvakom, Francozom Julienom Absalonom.

Vrstni red XCO

ženske
1. Maja Wlosczowska (Pol) 1;48:21
2. Irina Kalentieva (Rus) +0:48
3. Willow Koerber (ZDA) +52
4. Catharine Pendrel (Kan) +54
5. Elisabeth Osl (Avt) +2:00
6. Heather Irmiger (ZDA) +2:03
7. Anna Szafraniec (Pol) +2:16
8. Sabine Spitz (Nem) +2:32
9. Marie-Helene Premont (Kan) +2:43
10. Eva Lechner (Ita) +2:57

30. Nina Homovec (Slo) +13:28
odstop Blaža Klemenčič (Slo)

moški
1. José Antonio Hermida Ramos (Špa) 1;52:26
2. Jaroslav Kulhavy (Češ) +0:29
3. Burry Stander (JAR) +1:10
4. Nino Schurter (Švi) +2:03
5. Julien Absalon (Fra) +2:23
6. Carlos Coloma Nicolas (Špa) +2:43
7. Liam Killeen (VB) +2:51
8. Geoff Kabush (Kan) +3:58
9. Florian Vogel (Švi) +4:14
10. Ivan Alvarez Gutierrez (Špa) +4:30

www.montsainteanne2010.com

Sledite nam