8. septembra 2018

Tanja Žakelj ne skriva razočaranja po krosu na svetovnem prvenstvu v Švici. “Zagotovo moja najslabša dirka v sezoni.” Poročilo ekipe Unior/Devinci Factory Racing.

Poročilo ekipe Unior/Devinci Factory Racing po reprezentančnem nastopu njihove članice na današnji dirki v krosu na svetovnem prvenstvu v Švici:

Tanja Žakelj ne skriva razočaranja, današnja dirka za svetovno prvenstvo v Švici je bila vsaj za njo prava katastrofa. Po solidnem štartu nikakor ni našla pravega ritma, noge so bile prazne in praktično vse do konca je izgubljala mesta. Dirko je zaključila s krogom zaostanka, nasploh je bila celotna dirka pravo nasprotje finalne dirke svetovnega pokala pred dvema tednoma v Franciji.

Štart edine slovenske predstavnice na današnji ženski članski dirki na svetovnem prvenstvu v Švici je bil še soliden, čeprav slabši od prikazanega na zadnjih dirkah svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Nato pa nobenega prave borbenosti, pravo agresivnost je Tanja Žakelj pokazala le na tehničnih spustih.

Članica ekipe Unior/Devinci Factory Racing, danes seveda v dresu reprezentance Slovenije, je po dirki povedala: “Zagotovo je bila to najslabša dirka v sezoni. Končala sem daleč od želenega rezultata, hkrati pa si nimam kaj očitat. Priprave so bile dobre, vse sem naredila, da bi danes dosegla še en dober rezultat. Tudi obetala sem si ga, saj se je forma vzpenjala. 14 dni nazaj v La Bressu sem se borila v deseterici. Počutje je bilo v redu, današnja dirka pa preprosto katastrofa. Nimam točnega razloga, vem pa da je šlo narobe vse, kar je lahko šlo narobe.”

Proga v alpskem centru Lenzerheide je zagotovo med tehnično najtežjimi, a v tem ne gre iskati razloga za slab rezultat. Tudi na visoko nadmorsko višino bi morala biti Ledinka prilagojena. Kasnejša analiza bo pokazala svoje, danes lahko rečemo le, da Žakljeva ni imela pravih nog.

“Bila sem prazna, nikamor ni šlo. Prehitevale so me ena za drugo, kljub temu pa sem skušala dirkati svojo dirko in se vsaj na spustih boriti za mesta. Ob tem sem enkrat tudi padla, a ni bilo nič hudega,” je še pojasnila Tanja.

Tanja Žakelj je dirko zaključila s krogom zaostanka na 37. mestu. Svetovna prvakinja je postala Kate Courtney iz ZDA.


Fotografije Klemen Humar

Preberi še
SP Lenzerheide: Med elito v krosu naslova za Kate Courtney in Nina Schurterja.

Sledite nam