31. avgusta 2011

Svetovno prvenstvo v Švici se je začelo s krosom mladink in štafeto. Prva naslova domačinom in Francozom, soliden nastop prve Slovenke.

Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu v Champeryju v švicarskem kantonu Valais se je danes začelo s krosom mladink in štafeto.

Medtem ko v štafeti Slovenija ni imela svojega zastopstva, je med mladinkami nastopila Tina Perše in se uvrstila na 17. mesto – natanko na konec prve polovice med 34 uvrščenimi. Tina je začela slabše, po štartnem krogu je bila na 24. mestu, po prvem polnem od treh pa na 21. mestu. Potem ko je šla v zadnji krog kot 20., je dobila še tri mesta. Vozila je konstantno, v prav vseh krogih je bila 17. najhitrejša, v zadnjem in predzadnjem z le sekundo razlike.

Jutri je na sporedu kros mladincev (z Rokom Korošcem in Gregorjem Dimicem) in mlajših članic (brez Slovenk) ter zvečer kvalifikacije 4krosa z Matejem Stapićem, Kristjanom Medveščkom, Andrejem Bratino, Matijem Stuparjem, Jakobom Malikom in Urbanom Rotnikom.

Tina je po nastopu povedala: “Z rezultatom sem zadovoljna, sploh glede na vse ostale pomembne tekme doslej, ko mi je šlo vse narobe. Začela sem slabo, nato sem na tehničnih delih iz kroga v krog pridobivala. Če bi vozila še malo bolj z glavo, bi najbrž lahko še malo dobila. Sama sem računala na uvrstitev okoli 20. mesta, tako da sem zadovoljna.”

“Tina je žal slabše štartala, v gneči tudi svoje prednosti v tehniki ni mogla izkoristiti, potem pa ji je šlo bolje in tehnično zelo dobro. Je bila tudi ena rednik mladink, ki je skakala čez zloglasni drop, kjer ima težave kar nekaj članic, tam je vsakič pridobila približno 15 sekund,” je povedal spremljevalec ekipe Mohor Vrhovnik.

Vrstni redi

XCO mladinke – štartni krog + 3 krogi, 17,4 km, povp. hit 18,16 km/h
1. Linda Irdengand (Švi) 57:30
2. Lena Putz (Nem) +2:19
3. Julia Innerhofer (Ita) +2:44

17. Tina Perše (Slo) +9:24
34 uvrščenih

štafeta – 18,7 km, pop. hit 20,75 km
1. Francija (Canal, Koretzky, Bresset, Marotte) 54:04
2. Švica (Litscher, Forster, Schneitter, Schurter) +00:41
3. Italija (Kerschbaumer, Samparisi, Lechner, Fontana) +00:54

22. Hrvaška (Simčić, Šujević, Kiršić, Turk) +9:19
22 uvrščenih ekip

SP na strani UCI
www.bikepark.ch

Na uvodni fotografiji Tina Perše (30). Vse fotografije Vanja Kodermac vanjakodermacphotography.blogspot.com

Sledite nam