24. decembra 2015

… pralnico koles. Pa ne tisto na “štrajfiks”, ampak tako ta pravo – pralno postajo.

Solkanski Kult, ki ga vodi Dean Podgornik, bivši cestni profi, ki še vedno diha za kolesarski svet, je razširil svojo ponudbo in kot prvi na slovenskem prostoru v svoj asortiman ponudbe za kolesarje dodal še pralno postajo za kolesa.

Dean pravi:

“Nima vsak doma možnosti in prostora, kjer bi lahko temeljito opral svoje kolo. Ga očedil in pripravil na naslednji izlet ali trening. Prav tako bo pralnica tudi nam omogočila kvalitetnejšo storitev, saj bomo po končanem servisu lahko temeljito očistili kolo v zelo kratkem času ter ga strankam izročili intaktnega. Poudaril bi še to, da je zadeva tudi ekološka, saj se uporabljajo ekološka čistila, prav tako pa gre umazana voda preko filtrov, kjer se prečisti in znebi vseh mastnih delcev.”

Pralna postaja

Kolesarsko pralno postajo QBike so razvili pri italijanskem Novatec Engineeringu, zdaj pa jo izdelujejo in razvijajo v sežanskem Mathitechu. Je samostojna enota, lahko stoji na prostem ali v prostoru. Važno je, da je priklopljena na električni tok in ima dovod vode. Mere so prijazne tudi za manjše prostore, saj je dolga 2,3 metra, široka 85 centimetrov in visoka 2,15 metra. Celotna pralnica je narejena iz nerjavečega jekla. v notranjosti ima pričvrščena držala za kolo ter premične šobe, skozi katere poteka šamponiranje in izpiranje kolesa. Programa za pranje sta dva: klasični in daljši, kjer se čistilo na kolo nanese dvakrat. Dolžina pranja je med 4 in 6 minut.

Predstavitveni video:

Sledite nam