25. aprila 2014

Že kar tradicionalno nekateri slovenski mtb parki odprejo vrata na zadnji aprilski vikend. Čelešnk in Pohorje sta pohitela, ta vikend Kranjska Gora in Javornik – če bo le vreme.

Letošnja zima je bila ponekod kar zaresna, na Voglu se bo za prvomajske praznike še smučalo. Niže pa je bilo pred odprtjem gorskokolesarskih parkov večinoma več dela z odstranjevanjem drevja kot s snegom. Sezona se je ponekod že začela, še več parkov odpre vrata ta konec tedna. Če še nisi niti med občasnimi uporabniki parkov, je morda letos priložnost, da poskusiš, kako je, če kakšen dan nabereš veliko več spustov kot vzponov. Ni le za podivjane mulce na kolesih za spust.

MTB Čelešnk
Letos so najbolj pohiteli v MTB Čelešnku nad Blagovico. Park, v katerem na vrh prevaža njihov kombi s prikolico, so odprli že konec marca. Za sabo imajo že tri delovne vikende.
Tako DH kot Freeride liniji sta popravljeni z nekaj novostmi.
Cena dnevne vozovnice za prevoz s kombijem je 15 evrov. Če se zelite navzgor prevažati z lastnim vozilom, se je za to potrebno predhodno dogovoriti.
Park zaenkrat obratuje za vikende. V primeru skupinskega naročila (več kot 6 kolesarjev) prevažajo tudi v popoldnevih med tednom.
Letos na Čelešnku gostijo preizkušnji slovenskega pokala v spustu (31. maj/1. junij, to bo hkrati državno prvenstvo) ter SloEndura (27./28. september).
www.mtb-celesnk.si
www.facebook.com/MTBCelesnk

Specialized Bike park Pohorje
Na Mariborskem Pohorju so park odprli minuli, velikonočni konec tedna, že teden dni prej pa si niso mogli pomagati, da ne bi malo “testirali”. Iztok Kvas in ekipa pripravljajo marsikaj novega, a trenutno projekti malce visijo v zraku zaradi finančnih težav ŠC Pohorje.
Furalo se v vsakem primeru bo, zaenkrat v predsezoni med tednom med 10. in 18. uro na vsako polno uro (novost je happy day, non-stop obratovanje ob sredah in petkih med 14. in 18. uro) ter ob koncih tedna non-stop od 10. do 18. ure. Z junijem se obratovanje podaljša do 19. ure in se doda še “happy” četrtek z non-stop gondolo med 14. in 19. uro).
Cena dnevne vozovnice za odrasle znaša 23 evrov med delovniki in 28 za konec tedna, sezonsko si lahko omisliš za 290 evrov.
Tudi prireditve bodo: slovenski pokal v spustu od 9. do 11. maja, prva dirka evropske DH serije iXS od 15. do 17. maja, evropska enduro serija 6. in 7. septembra in še kaj.
www.bikeparkpohorje.si
www.facebook.com/bikeparkpohorje

Fun bike park Kranjska Gora
Pod Vitrancem brez Gorazda nikdar ne bo čisto enako, ampak planet se vrti dalje. Delo prevzema Alenka z znano ekipo.
Sezono bi morali začeti danes, pa zaradi slabe vremenske napovedi (pojma nimamo, katero spremljajo v RTC Žičnice) sedežnica danes ne obratuje, držimo pesti za jutri (soboto). Park bo obratoval vsak dan do 4. maja od 10. do 17. ure, nato pa do dneva državnosti (25. junij) po “predsezonskem” urniku, to je od petka do nedelje od 9. do 17. ure. Do konca avgusta sledi visoka sezona z vsakodnevnim obratovanjem od 9. do 17. ure.
Zaenkrat so uredili obstoječe linije, sledi pa tudi kakšna novost.
Še cene: 22 evrov za celodnevno vozovnico in 199 za sezonsko. Kot lani, pa še veliko drugih vozovnic je seveda. Tudi nova kolesa Trek Slash 7 čakajo na najem.
Evropskega veteranskega prvenstva letos v Kranjski Gori ne bo, zaenkrat edino načrtovano dogajanje so kampi.
bikepark.si
www.facebook.com/funbikepark

Javornik mountain bike park
Tudi na Javorniku bi sezono morali odpreti jutri (v soboto 26. aprila), če le ne bo vreme ponagajalo.
Tudi tam številke ostajajo enake kot lani, tako cene kot urniki. To pomeni celodnevno vozovnico za 19 in sezonsko za 190 evrov. In preprost urnik: vsako soboto, nedeljo ali praznik od 10. do 17. ure.
Edini do sedaj potrjen dogodek je Kamplc Enduro, ki bo 8. junija, načrtujejo tudi nekaj manjših.
Največji del urejanja za začetek sezone je bilo na Javorniku odstranjevanje drevja in vej po žledolomu, tako da zaenkrat novosti na progah ni, morda pa kaj zraste skozi sezono.
www.mtb-javornik.si
www.facebook.com/MountainBikePark-Javornik

Ko bo znanega več o začetku sezone na Rogli, Krvavcu in Voglu, pa še en prispevek.

Na uvodni fotografiji prizor z Javornika, foto Nejc Bole

Sledite nam