Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
4. avgusta 2016

Malo tekmovalcev in velik šov na drugi tekmi Dirt pokala v Volčji Dragi.

V soboto se je v Volčji Dragi pri Novi Gorici na prizorišču Lakeness odvijala druga tekma za Slovenski dirt pokal. Tekma je potekala v okviru prireditve Lakeness Adrenalin Fest, kjer se je odvijalo še veliko zanimivih stvari, od dirt tekme do wakeboardanja in supanja.

Glede na to da je prizorišče na Primorskem, kjer so v tem času temperature visoke, so se organizatorji odločili narediti tekmo v poznih popoldanskih urah in zaključiti z finalom pod žarometi. Kljub zelo nizki udeležbi (pet tekmovalcev) so obiskovalci videli veliko zanimivih ter dobro izvedenih trikov. Zaradi udeležbe je bil tudi malenkost spremenjen način tekmovanja, tako sta bili BMX in MTB kategorija združeni. Za potrebe točkovanja pokala pa so se končne uvrstitve delile po kategorijah.

Po začetni tremi tekmovalcev, ki so jo pomagali premagati tudi gledalci, se je vzdušje na Lakenessu dodobra razgrelo. Ob močnejšem navijanju in spodbujanju so kolesarji postregli z večjo paleto trikov in višjo višino skokov. Tudi drop, ki je v začetku žel strahospoštovanje, je kaj kmalu postal mala malica in tudi tam so začeli padati triki. Na začetku z X-upi in table topi, kasneje pa smo videli tudi drop 360.

Zmago je po izboru tekmovalcev odnesel Hrvat Leo Gamboc z drop 360, back flip x-up in zaključkom s 360 na transferju. Best trick (izbor je potekal kar med samim tekmovanjem) pa je odšel v roke Primožu Tanku, ki je izvedel double tailwhip.

Proti koncu pa so riderji pokazali, da niso zgolj tekmovalci temveč tudi prijatelji in so s skupnimi močmi pripravili pravi šov za gledalce: zaključili so v stilu in odpeljali “vlakec”, ki je požel ogromen aplavz in dokončno navdušil vse prisotne.


Rezultati združene kategorije MTB in BMX:
1. Leo Gamboc
2. Primož Tanko
3. Jani Fučka
4. Gašper Dolinar
5. Janez Štupica

Rezultati MTB:
1. Leo Gamboc
2. Primož Tanko
3. Gašper Dolinar

Rezultati BMX:
1. Jani Fučka
2. Janez Štupica

Naj trik: Primož Tanko (double tailwhip)

dirtpokal.si
www.facebook.com/DirtPokal

Vse foto Klemen Batagelj

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam