Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Freestyle Giant
21. avgusta 2016

Kaj sta povedala Tanja in Urban po najpomembnejši dirki v letošnji sezoni? In kaj bo Tanja počela na zaključni slovesnosti?

Tanja Žakelj, naša najboljša gorska kolesarka. Aktualna državna prvakinja, nekdanja svetovna prvakinja v mlajših kategorijah in zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2013. Dvakratna evropska prvakinja (2013 in 2014) in 10. na olimpijskih igrah v Londonu 2012 ter 13. na olimpijskih igrah v Riu, in Urban Ferenčak, mladi selektor ter Tanjin tehnični svetovalec, ki je letos uspešno vodil majhno slovensko reprezentanco na velikih tekmah, sta za strnila vtise in za mtb.si povedala sledeče:

Tanja pravi

Startala sem zelo dobro. Potem pa smo se v prvem krogu raztegnile in vozila sem okoli desetega mesta. V drugem sem bila trinajsta in tam sem tudi ostala. Vozila sem po najboljših močeh in brez tehničnih težav, a pred seboj nisem videla nobene tekmice, za menoj pa tudi ni bilo nikogar. Po refleksiji sem s samo dirko zadovoljna. Moja forma je ostala na nivoju Mt. Ste. Anne in tudi zaostanek za najboljšimi je tu nekje.

Jutri si ogledam še moško dirko in se udeležim zaključne prireditve. V torek pa že letimo domov, kjer me čaka sprejem olimpijcev in nekaj drugih prijetnih obveznosti.

Seveda pa sezone ni konec. Še zadnji letošnji svetovni pokal v Andori je pred menoj. Želim si dobro odpeljati dirko in pokazati, da sem prišla spet blizu mest, kamor mislim, da spadam.

V oktobru pa grem na Roc d’Azur. To bo moj zaključek sezone. Malo bolj sproščeno, a zato nič manj resno. Konkurenca je tudi tam ponavadi močna. In to potrebujem in si želim. To bo motivacija za treninge do naslednje sezone.


Urban in Tanja na treningu. V ozadju Pablo.

Urban zaključi

Zdravo, to je to. Igre so za nami. Glede uvrstitve je bila dirka po mojem mnenju solidna. Ni bila blesteča in tudi ne slaba. Mislim, da je bilo za nas dobro poskrbljeno od prvega dne v Riu oz. Teresopolisu, kjer sta za nas skrbela Robson Oliveira z ekipo in Pablo Rodriguez, potem pa naši iz OKS-a.

Še zaključna ceremonija, potem pa letimo domov. Sezone še ni konec in potrebno se je pripraviti za naprej. Potem pa analiza in plani za nadaljnje delo. A najprej seveda Andora.


Selektor Urban in dečko za vse Rok.

Mtb.si se zahvaljuje

Najprej zahvala slovenski gorskokolesarski reprezentanci. Tanji za dobro odpeljano dirko, Urbanu za požrtvovalnost, mehaniku Roku za vsa dobra dela, ki jih je opravil na misiji. In seveda prijatelju Pablu Rodrigezu, ki nas je tako in drugače obveščal o vsem dogajanju v brazilskem pripravljalnem tednu.

Kot zanimivost: Tanja bo na zaključni prireditvi nosila slovensko zastavo!

Fotografije Robson Oliviera in UniorToolsTeam

Preberi še:
Rio: Zlato gre z Jenny Rissveds na Švedsko
Rio: Proga in favoriti
Rio: Za Tanjo je lepo poskrbljeno

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride
Sledite nam