filip flisar, pumpaj slovenija
13. junija 2023

Novi pokrovitelj pokalnega tekmovanja Pumpaj Slovenija je Telekom Slovenije. Prva dirka v nedeljo na Vrhniki.

Serija Pumpaj Slovenija se začenja ta konec tedna. Njihovo objavo koledarja in napoved prve prireditve objavljamo v celoti:

Državni pokal v pumptracku se letos imenuje Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije. Seveda ostajajo z nami spremljevalni programi Grbine so fine za najmlajše, dobrodelni En krog za razvoj ter Gremo na kolo. Vidimo se šestkrat, prvič na Vrhniki, že to nedeljo, 18. junija.

Priljubljeni pokal v pumptracku, ki združuje specialiste in tekmovalce iz drugih kolesarskih disciplin, vstopa v tretjo sezono z novim glavnim pokroviteljem, to je Telekom Slovenije. Pri izvedbi Kolesarska zveza Slovenije tudi to sezono sodeluje z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in lokalnimi športnimi društvi ter občinami, v katerih se lahko pohvalijo s pumptrack poligoni. Z nami ostajajo tudi prepoznavni obrazi: lisjak Foksi ter ambasadorja, vsestranski Filip Flisar in Matej Žan, državni prvak v BMX-u prostega sloga leta 2021.

Znanih je pet prizorišč

Otvoritvena dirka pokala Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije bo torej na Vrhniki, kamor se 18. junija vračamo drugo leto zapored. Sledi daljši počitniški premor in zgoščen jesenski program. Državno prvenstvo bo 26. avgusta, prireditelj še ni znan, zato bomo lokacijo sporočilo naknadno.

Naslednja postaja bodo 2. septembra Cerklje na Gorenjskem, kamor se vračamo drugo leto zapored. Že tretje leto pa Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije obišče Zagorje ob Savi, tokrat 24. septembra.

Serijo zaključimo na dveh novih prizoriščih: 7. oktobra bomo pumpali v Zrečah in 14. oktobra v Vipolžah. V koledar torej ne pozabite zapisati naslednjih datumov:

• 18. junij – Vrhnika
• 26. avgust – državno prvenstvo (lokacijo razkrijemo kmalu!)
• 2. september – Cerklje na Gorenjskem
• 24. september – Zagorje ob Savi
• 7. oktober – Zreče
• 14. oktober – Vipolže

Bogat program za vse generacije

Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s spremljevalnim programom Grbine so fine je celodnevni dogodek. Pokalno tekmovanje je le del programa. V brezplačni Foksijevi kolesarski šoli bodo Filip Flisar, Matej Žan in inštruktorji Kolesarske zveze Slovenije ozaveščali otroke o varni uporabi pumptrack poligonov in z vajami pomagali izboljšati kolesarske veščine, ki so pomembne tudi za varnost v prometu.

Del programa ostaja dobrodelna akcija En krog za razvoj. Udeleženci s pumpanjem in bunny hopi poskrbijo za to, da se četrtošolci lokalne osnovne šole na športnem dnevu na pumptracku pod vodstvom inštruktorja Kolesarske zveze Slovenije spoznajo s kolesarskimi spretnostmi za varno udeležbo v prometu.

Pokrovitelj Enega kroga za razvoj je Alliance ASE, strokovnjak za gradnjo pumptrackov ter druge infrastrukture za akcijske in urbane športe.

Kolesarska zveza Slovenije ob tem v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi pripravlja še spremljevalni program za odrasle Gremo na kolo z vodenimi turami za cestno in gorsko kolesarjenje.

Vse to v enem dnevu!

Dirka ostaja osnova sporeda dogodkov Pumpaj Slovenija

Kaj je novega?

Letos bo tekmovalni program nekoliko bolj zgoščen. Proti trening za tekmovalce se bo začel že ob 9. uri, kvalifikacije ob 10.45, izločilne vožnje ob 12.45.

Za več napetega dirkanja smo združili starejše kategorije v enotno kategorijo 17+, tako za moške kot ženske. V najmlajših kategorijah U9 in U11 bodo dobili enotna priznanja vsi udeleženci, ki uspešno zaključijo tekmovanje, s čimer želi Kolesarska zveza Slovenije pri najmlajših spodbujati predvsem igro in manj tekmovanje.

Novost za udeležence brez tekmovalnih licenc Kolesarske zveze Slovenije so enodnevne licence, ki vključujejo zavarovanje odgovornosti tekmovalca. Pridobiti jo bo mogoče na dan dogodka pri prijavni službi za 15 evrov. Zlasti rednim udeležencem kolesarskih prireditev svetujemo, da se včlanijo v kolesarsko društvo in pridobijo tekmovalno licenco.

Prva letošnja postaja: Vrhnika

V nedeljo, 18. junija, bo na Vrhniki pravi kolesarski praznik s štartom zadnje etape dirke Po Sloveniji, rekreativnim Argonavtskim maratonom in seveda otvoritveno dirko pokala Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije z bogatim spremljevalnim programom. Prireditelja Športno kolesarsko društvo Super potencial in Zavod Ivana Cankarja Vrhnika obljubljata zanimiv dodatni program.

Ob 9. uri se začne uradni trening za tekmovalce, od 10. ure dalje pa bo potekal spremljevalni program Grbine so fine. V sklopu akcije Gremo na kolo se boste lahko preizkusili v virtualnem kolesarjenju ali se odpravili na vodeno gravel turo s KK Jan Sport. Od 13. ure dalje boste rolali s Super polhom, najmlajši pa bodo lahko pobarvali ali narisali svoje kolo. Na Vrhniki seveda ne boste lačni in žejni!

pumpaj slovenija vrhnika 2023

Si tekmovalec? Začetnik? Ni pomembno. Dogodek združuje vse ljubitelje grbin, zato klikni na www.pumptrack.si, se prijavi in pumpaj z nami!

Podroben spored dogodka najdete na pumptrack.si

Dogodek na Facebooku

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Generalni pokrovitelj je Telekom Slovenije, pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Blacktown Construction GmbH, Furam zase in Alliance ASE, ki je tudi pokrovitelj akcije En krog za razvoj.

Sledite nam