15. septembra 2019

Dvojni spored na najboljšem pumptracku v državi in zadnja postaja B4X pokala Slovenije ter druga finalna tekma pokala Pumpaj Slovenija.

Skoraj poletno vreme in prijetno vzdušje na, še vedno najboljšem pumptrack poligonu v Sloveniji. Odranci, KK Bula in BSX Racing Team Maribor so bili včeraj zmagovalna kombinacija.

Tako kot lani tudi letos dvojni spored in tako preko celega dne živahno dogajanje na in ob poligonu, postavljenem tik ob nogometnih zelenicah. Kar nekaj gledalcev in lepo število tekmovalcev, ki so na koncu spremljali še eno izmed tekmovanj – skok v višino s kolesom.

Pumpaj Slovenija

Druga finalna preizkušnja je v kategoriji 6 do vključno 9 let dobila novega starega zmagovalca. Najhitrejši je bil Jošt Ložar (16,56 sekunde), drugo mesto je osvojil Rene Gabor, tretji je bil Max Sliško. V kategoriji 10 do 13 let je najhitrejši čas in tudi drugo zaporedno zmago zabeležil Miha Čeh (15,66 sekunde). Na drugo mesto se je uvrstil Domen Zver, tretji je bil Matej Novak. V kategoriji 14+ je slavil Davorin Maleković (14,78 sekunde), drugo mesto je osvojil Blaž Hozjan, tretji je bil Gregor Palčnik. Kategorija do vključno 5 let – tokrat edini finalist je bil Nick Čeh Cigrovski. Kategorija Open (skiroji, kotalke, rolerji) – Tanaja Čeh Cigrovski.

B4X

Zadnje tekmovanje letošnje sezone. Po Ajdovščini na BMX polovički, Šempetru pri Gorici na pumptracku iz zemlje, Ravnah pri Šoštanju na progi za dvoboj in Svetem Juriju na legendarni progi Trebaš, je bil na vrsti še asfaltni pumptrack in vožnja na izločanje.

Najprej je bila na sporedu dirka za najmlajše, ki so se s poganjalčki podili po asfaltnem igrišču. Slavil je Mark Palandačič, drugo mesto je pripadlo Titu Pokleki, treta je bila Lisa Sliško.

V ženski kategoriji je bila najspretnejša Aneja Đurinek (18,70 sekunde), drugo mesto je pripadlo Dominiki Černi, tretja je bila Janja Gabor.

V kategoriji do 7 let je slavil Gaj Erjavec (21,02 sekunde), drugo mesto je osvojil Nick Čeh Cigrovski, tretji je bil Theo Matuš.

U9 – najhitrejša je bila Mila Lampič (18,57 sekunde), drugo mesto je pripadlo Maxu Slišku, tretji je bil Vito Plahuta.

U11 – zmaga Jošta Ložarja (16,32). Drugi je bil Rene Gabor, tretja pa Pia Palčnik.

U13 – prepričljivo najhitrejši je bil Miha Čeh (15,44), ki je v finalu ugnal Mateja Novaka, tretje mesto je osvojil Val Trinle Lampič.

U15 Domen Zver prvo mesto (16,33), Nejc Heric drugo, Tim Bratuša pa tretje mesto.

U19 – takole so se vrstili: Luka Horvat (16,67), Anže Novinec in Staš Lukić.

Elite – zelo močna konkurenca kjer so vsako vožnjo na izločanje zaznamovale stotinke sekunde. Tudi tu je slavil Davorin Maleković (14,77), ki je v finalu ugnal Dominika Kavaša, tretje mesto je osvojil Jani Volk.

Po podelitvi nagrad najboljšim v B4X in Pumpaj slovenija je sledilo še presenečenje dneva. Skok v višino s kolesom. Za vse starosti in vse vrste koles. Najvišje je preko “mize” kolo odrinil Mitja Štesl, ki je preskočil 140 centimetrov, sledila sta mu An Škedelj in Domen Zver.

Pokal B4X se je zaključil in na vrsti bo le še podelitev priznanj najboljšim, ki bo potekala v Bike Parku Ljubljana v Podutiku. Datum prireditve je že določen in sicer 12. oktober. Končni vrstni red v vseh kategorijah bo objavljen na strani b4x.si

Bogato fotogalerijo najdeš na facebook profilu B4X pokal Slovenije.

Tekmovalce v pokalu Pumpaj Slovenija čaka še nekaj tekmovanj, ki bodo potekala v mesecu oktobru. Ostale informacije najdeš na strani pumpaj.si

Foto Peter Palandačič

Preberi še
B4X POKAL SLOVENIJE
B4X pokal Slovenije: Rokerski Trebaš
B4X pokal Slovenije: Nekaj sprememb in obilo akcije!
B4X pokal Slovenije: Vroče v Šempetru pri Gorici
B4X pokal Slovenije: Ravne pri Šoštanju
B4X Ajdovščina: Burja ni motila nikogar

Pumpaj Slovenija
Pumpaj Slovenija: Prva finalna preizkušnja je bila v Zagorju

Sledite nam