12. novembra 2017

BK Grobnik kot prireditelj prve dirke Zimske lige Istre in Kvarnerja in Dražice kot letošnje prvo prizorišče za več kot sedemdeset kolesark in kolesarjev.

Nova, enajsta sezona Zimske lige Istre in Kvarnerja se je pričela v Dražicah (XC Stazine), kot prireditelj pa je nastopil BK Grobnik. Na prvi dirki pa se je pokazal tudi novi, uradni pokrovitelj zimske lige Giant! Več kot sedemdeset kolesark in kolesarjev je napovedalo zanimivo in borbeno zimsko sezono.

Najprej k najmlajšim kategorijam, ki pa so tokrat štartali zadnji. Pri dečkih do 7 let je zmagal Matija Blašković, pri dečkih do 9 let Tino Majcan (BK MTB Istra Pazin), pri dečkih v kategoriji do 11 let pa je bil najhitrejši Marko Turčić (BBK Grožnjan). Pri deklicah do 11 let je bila Lea Mohorović (BK Grognik) brez konkurence.

V starejših kategorijah je pri dečkih do 13 let najhitreje pripeljal v cilj Fran Medić (BK Crikvenica), pri dečkih do 15 let pa Antonio Ban (BK Rijeka).

Vrstni redi v ostalih kategorijah si sledijo v tem vrstnem redu:

U17Carlo Jurišević (BK Rijeka) je za krog prehitel klubskega sotekmovalca Frana Miholjevića.

U19zmaga je odšla v roke Marinu Joanoviću (BK Rijeka).

U30 – pri moških v kategoriji do 30 let je prepričljivo zmagal Mateo Franković (BK Meridiana), na drugo mesto se je uvrstil Deni Baniček (BK Bike Event), tretji pa je bil Alen Tomašev (BK Crikvenica).

U40 – najmnožičnejša kategorija prve dirke Zimske lige je bila vsekakor karegorija do 40 let. Na štartu se je razvrstilo 24 dirkačev. Absolutne zmage se je veselil Gregor Sikošek (JB Team), ki je za manj kot sekundo ugnal Roberta Kišerlovskega (BKJ). Na tretje mesto se je uvrstil Gregorjev klubski kolega Rok Golob.

U50 – Zmaga je šla v roke Dejanu Jordanu (KD Papež Podgorje), drugo mesto je pripadlo Tomažu Česniku, tretji je bil Milko Zec (BBK Grožnjan).

V kategoriji 50+ je bil najhitrejši Denis Udović (BBK Team Rodeo), na drugo mesto se je uvrstil Denis Bukovac (BK Novigrad), tretje mesto je pripadlo Igorju Tiefengraberju (Geko).

V ženski kategoriji 30+ je nastopila le Romina Marušić.

Naslednja dirka bo v Kočevju in sicer 26. novembra.

Vrstni redi po kategorijah

Vrstni redi absolutno 

Za konec še pravilnik letošnje serije dirk Giant MTB ZLIK

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri letošnjem uradnem časomerilcu chiptiming.hr.

Sledite nam