Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
28. decembra 2018

Snežna dirka, ki ima že tradicijo. Namenjena tako tekačem kot gorskim kolesarjem. Na našem zemljevidu kaže, da bo že četrta ponovitev. V Gorskem Kotarju.

Delnice so najvišje mesto na Hrvaškem in prejšnja zima jim je nasula skoraj dva metra snega! Slovenci lahko o tako debeli sneži odeji le sanjamo, v Gorskem Kotarju pa to povsem običajno.

Vikend zabava na snegu

Ker so s snegom tako dobri prijatelji, bo organizator Generator 19. in 20. januarja 2019 pripravili že četrti zimski festival Snow MTB & Trail Run. V soboto ob 12:00 bodo na štartu v parku kolesarji, v nedeljo ob isti uri pa tekači.

Krog pod Japlenskim vrhom je dolg 6 kilometrov in ima 130 metrov vzpona. Kolesarji ga bodo lahko prevozili samo enkrat ali pa trikrat. Proga poteka po gozdni cesti in tehnično ni zahtevna. Pravzaprav je zahtevnost odvisna od količine snega na trasi. Pred dvema letoma smo kljub temu, da traso vedno utrdijo s teptalcem, zaredi veliko sipkega snega ob kolesu pretekli skoraj vseh 18 kilometrov!

Prijavi se čim prej

Dvodnevna prireditev je vedno dobro obiskana. Večina udeležencev dirko vzame kot družabni dogodek in dirkajo bolj za šalo. Štartnina poleg številke in majice prinese še čaj ali kuhančka, kosilo, srečko za srečelov in karto za drsališče.

Tisti, ki se bodo prijavili pred novim letom, pa sodelujejo še v žrebanju za športno uro Suunto. Kdor bo v soboto sedel na kolo, v nedeljo pa si še zavezal tekaške copate, bo lahko postal Kralj oz. Kraljica Generator snow festivala.

Na prizorišču bodo založeni štanti sponzorjev in drugih krošnjarjev. Giant bo posojal kolesa, zvočniki bodo pregoreli od dobre glasbe, Zvjezdana pa zagotovo skriva še kakšno presenečenje!

Video z lanske, tretje izvedbe

Spletna stran generator-race.com/snow

Foto organizator

Poročila s preteklih snežnih dirk:
Bele Delnice
Kako uspešnim rastejo delnice
Generator Snow MTB Race: Najstnik Jure prvi v Delnicah!

{loadposition inside}

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam