21. februarja 2012

Na mtb.si smo osvežili stran s povezavami. Več kot 400 “linkov” v 23 kategorijah, med njimi več kot 330 domačih.

Ni bilo prav bliskovito, a na mtb.si smo osvežili in preuredili podstran s povezavami. Zdaj tam v 23 kategorijah najdete več kot 330 povezav na domače strani, neposredno ali vsaj posredno povezanih z gorskim kolesarstvom (ni se vam sanjalo, da jih je toliko, kaj?), poleg teh pa še 73 povezav na strani iz sosednjih držav in na nekaj izbranih svetovnih strani.

Skupaj torej več kot 400 povezav.

Gumb “povezave” zdaj sicer ni več v prvem planu, kot je bil na stari strani, temveč ga najdete le v nogi. Kljub temu računamo, da bo stran prav tako priljubljena kot stara, ki smo jo v celoti ali kosih našli preslikano na marsikateri slovenski strani.

Ena od novosti je, da so kategorije zdaj navedene že na vrhu in od tam vodijo bližnjice do želene kategorije. Prihranili boste kar nekaj drsenja.

Želeli smo drugače urediti vse slovenske kolesarske trgovce – na tiste, ki so le distributerji, pa trgovine po omrežnih skupinah in posebej tiste, ki so le na spletu. A ker mora pri nas vsak početi malo vsega in so ti pojmi precej pomešani, smo to zamisel hitro opustili.
Kategorija “Trgovine, servisi, distributerji …” tako s 101 povezavo ostaja daleč najštevilčnejša. Urejena je po abecedi.

Kaj smo ugotovili pri urejanju?

Izgine tudi kakšen trgovec, počasi in zanesljivo pa umirajo blogi. Ubijajo jih kar družabni mediji. Prišel bo tudi dan, ko bomo pometli neaktivne bloge, zaenkrat nismo preveč temeljito čistili.

Trgovci, ki bi morali imeti čisto jasen interes biti v takšni zbirki povezav, praviloma ne znajo sporočiti niti spremembe naslova, ne preusmeriti s starega na novega.

400 povezav in še kakšna … Splet je živa reč, gotovo že zdajle kakšna stran ne deluje.
Če smo kakšno zanimivo stran izpustili, če veš za kakšno novo ali če opaziš nedelujočo povezavo, bomo veseli obvestila na mail.

Za upravljalce strani, ki so se znašle v naši zbirki, pa seveda velja, da bomo veseli tudi vsake povezave v nasprotno smer. Recimo z besedilom “mtb.si – najbolj priljubljena slovenska stran za gorske kolesarje“. Hvala!

www.mtb.si/povezave

Sledite nam