20. marca 2017

Kmalu začetek četrte sezone vzponov na tri cilje na Stojni pri Kočevju v organizaciji KD Melamin.

Ena lokalna, ki pa morda še koga pritegne v Kočevje. Napoveduje Janez Dejak:

Kolesarsko društvo Melamin ni znano le po Trail centru in po dobri organizaciji sedaj že zasidrane tekme XC Kočevje. Že trikrat smo izvedli tudi serijo vzponov na Stojno (pogorje na zahodni strani Kočevja, kjer je lociran tudi trail center). Začelo se je z enim vzponom leta 2013, nato smo leta 2014 izpeljali prvo serijo šestih vzponov. Ker je bil odziv velik, člani Kolesarskega društva Melamin organizacije v prihodnjih letih nismo več spustili iz rok.

Letos organiziramo četrto serijo. Serija je sestavljena iz šestih vzponov, ki se točkujejo in na koncu (oktobra) dobimo skupne zmagovalce. Vzponi peljejo na tri lokacije/vrhove, tako da sta po dva vzpona enaka. Tako se kolesar lahko tudi primerja na istem vzponu. Izhodišče s prijavami in startom je za vse vzpone v Rekreaciji Gaj, gostilni pod Stojno, od koder nekaj 100 metrov v zaprti vožnji pripeljemo do letečega starta.

Zanimivost vseh vzponov je v tem, da so vsi zelo podobne dolžine in naklonov. Posebnost je še ena in sicer ta, da dirkamo ob sredah, kar bi za marsikoga predstavljalo težava, vendar Kočevje le ni tako daleč, da na kakšen vzpone ne bi prišel kolesar iz drugih krajev. Mimogrede, zanimanje postaja čedalje večje.

 

Vzpon 31. maja bo v istem tednu kot XC Kočevje UCI C2 (3. junij 2017) in Enduro Kočevje (4. junij 2017). Kdor bo želel preizkusiti formo, bo imel priložnost že na Pokalu Stojna.

 

Pokal Stojna 2017

12. april

10. maj

31. maj

21. junij

20. september

4. oktober

 

Informacije v (odprti) Facebook skupini Pokal Stojna

Sledite nam