2. oktobra 2009

Olimpijske igre čez sedem let v Braziliji, prvič v Južni Ameriki. Gorsko kolesarstvo in BMX v parku v Deodoru, ki za zdaj obstaja le kot projekt.


Olimpijske igre čez sedem let v Braziliji, prvič v Južni Ameriki. Gorsko kolesarstvo in BMX v parku v Deodoru, ki za zdaj obstaja le kot projekt.


Tako so si zamislili BMX stezo za OI 2016 v Riu (vir Rio2016)

Tako so si zamislili BMX stezo za OI 2016 v Riu (vir Rio2016)

X park z BMX stezo na desni, proga za kros se bo vila okoli objekta kajakašev in kanuistov na vrhu - kakšne hude višinske razlike si tako kot v Atlanti, Atenah, Pekingu in Londonu ni obetati, še največ se je verjetno plezalo v Sydneyu (vir Rio2016)

X park z BMX stezo na desni, proga za kros se bo vila okoli objekta kajakašev in kanuistov na vrhu – kakšne hude višinske razlike si tako kot v Atlanti, Atenah, Pekingu in Londonu ni obetati, še največ se je verjetno plezalo v Sydneyu (vir Rio2016)

Chicago, Tokio, Madrid in Rio. Kaj so štirje kandidati ponujali na temo gorskega in BMX kolesarstva? Vsaj gorskokolesarski kros je za prireditelje lahko precejšen trn v peti. Za igre leta 2012 v Londonu so to tekmovanje z izvirne lokacije že prestavili v Essex, na prizorišče kar daleč iz Londona.

V primeru iger v Chicagu bi gorski kolesarji dirkali kar v sosednji državi Wisonsin, skoraj 300 km iz mesta. V Madridu bi se seveda merili na klasičnem prizorišču svetovnega pokala v mestnem parku Casa de Campo. Privlačno je zvenelo prizorišče Sea Forest v Tokiu, skupaj z BMX kolesarstvom, blizu morja in olimpijske vasi.

X park, Deodoro, Rio de Janeiro

Marsikateri gorski kolesar bi verjetno tudi sam izbral nastopanje v temperamentnem brazilskem velemestu Riu de Janeiru. Gorski in BMX kolesarji si bodo s kajakaši in kanuisti na divji vodi delili “X park” v Deodoru, 22 km od olimpijske vasi. Blizu bodo še prizorišča za strelstvo, konjeništvo in sodobni peteroboj.

Objektov še niso začeli graditi. Ob progi za BMX bo prostora za 7500 gledalcev, ob progi za gorskokolesarski kros pa navajajo, da naj bi sprejela le 5000 gledalcev.

Cestne kolesarske preizkušnje bodo imele štart in cilj v parku Flamenco blizu mestnega središča, proge bodo speljane tudi ob plaži Copacabana. Kolesarsko dirkališče bo zraslo v večnamenskem stadionu v središču.


Povezave:

www.rio2016.org.br

www.london2012.com/venues/hadleigh-farm-essex.php

Sledite nam