8. maja 2010

Na progi Črn trn v Ajdovščini je bil prvi 4kros za točke Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu v seozni 2010. Po celotedenskem deževju smo se na blatni progi spet lahko spominjali lanskega ponesrečenega evropskega prvenstva.

Na progi Črn trn v Ajdovščini je bil prvi 4kros za točke Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu v seozni 2010. Po celotedenskem deževju smo se na blatni progi spet lahko spominjali lanskega ponesrečenega evropskega prvenstva.

Lahko bi vas basali, da je to umetniška fotografija. Če vsaj glava ne bi manjkala. V bistvu je edina fotografija zmagovalca, ker je aparat vihtel eden od izpadlih tekmovalcev (foto ... ne povemo)

Lahko bi vas basali, da je to umetniška fotografija. Če vsaj glava ne bi manjkala. V bistvu je edina fotografija zmagovalca, ker je aparat vihtel eden od izpadlih tekmovalcev (foto … ne povemo)

Lepši del proge

Lepši del proge

Grši del proge

Grši del proge

Le da je tokrat kar nekako šlo skozi. Proga je bila počasna, a še vozna, pametna poteza pa je bila prestavitev cilja takoj za zadnji zavoj, saj je prav ciljna ravnina v blatu najbolj zoprn del proge.

Lanski pokalni prvak Luka Novak je dan začel z daleč najhitrejšim časom kvalifikacij (skoraj 2 sekundi hitreje od drugouvrščenega Žige Kneza) in končal s prvo zmago nove sezone. Blaten Črn trn mu vsekakor ustreza, kar je pokazal tudi že lani na EP s 6. mestom. Da je med najbolje telesno pripravljenimi tekmovalci v tej disciplini, kar je v blatu bistveno, pa tako ali tako vemo.

V velikem finalu je bil Novaku najbližje Miran Vauh, ki je v svojem slogu zopet nastopil na kolesu za spust – pa tokrat ne na svojem temveč kar na izposojenem od svojega klubskega šefa Klavdija. Tretjeuvrščeni domačin Andrej Bratina in četrtouvrščeni spustaš Žan Jurca sta bila presenečenje med prvo četverico. A ko se je drugem polfinalu ob skupnem padcu Kneza in najhitrejšega mladinca Kristjana Medveščka gotovo spremenil razplet finala, je Bratina tako ali tako spredaj, Jurca pa je smolo klubskega kolega Žige obrnil v svojo korist in napredoval v veliki finale.

Druga pokalna dirka bo šele 4. julija v Ribnici, a že čez dva tedna bo šlo v Mariboru za naslove državnih prvakov.

Vrstni redi

moški elite + U19
1. Luka Novak (Enduro Mulisha)
2. Miran Vauh (KK Črn trn)
3. Andrej Bratina (KK Črn trn)
4. Žan Jurca (KD Rajd/Unior Tools Team)
5. Kristjan Medvešček (KK Črn trn)
6. Žiga Knez (KD Rajd/Unior Tools Team)
7. Vid Kovač (KK Črn trn)
8. Matej Stapić (Enduro Mulisha)
9. Klemen Arlič (KK Črn trn)
10. Jakob Malik (KK Črn trn)
11. Janez Bajda (ŠD L.I.F.E.)
12. Tim Zupanc (KD Rajd)
13. Matija Stupar (KK Črn trn)
14. Kris Kodelja (KK Črn trn)
15. Igor Viškovič (KK Črn trn)
16. Vladimir Pakrac (KD Rajd)

amaterji
1. Borut Rožič
2. Aleš Gomboc
3. Martin Krašček (4xPlave.com)
4. Andraž Krašček (4xPlave.com)

www.crn-trn.si

Sledite nam