Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
18. januarja 2018

Markus Stöckl, 43-letnik, ki je pred letom dni postavil svetovni hitrostni rekord s serijskim kolesom, se je pred dnevi lotil zloglasne smukaške proge v Kitzbühlu.

Lani je Markus “Max” Stöckl postavil hitrostni rekord po suhem, oziroma na suhi podlagi, in to na serijskem gorskem kolesu. Letos je neustrašni 43-letni Tirolec prav tako na serijskem spustaškem kolesu zopet segel po spustaški skušnjavi na snegu. Max je namreč po snegu že drvel z 210 kilometri na uro, a tokrat si je izbral še drznejši podvig. Preizkusiti se je želel na legendarni smukaški progi Streif!


Zmagati na zloglasnem Streifu v Kitzbühlu je enako, kot če osvojiš zlato olimpijsko odličje. Je prestiž. So smukaške proge in je Hahnenkamm. 3312 metrov dolga proga, kjer najhitrejši smukači dosežejo hitrosti tudi do 150 kilometrov na uro, proga, kjer se na skokih leti tudi do 80 metrov daleč, in proga, ki jo je na nekaterih delih potrebno prehoditi z derezami na čevljih, vzbuja strahospoštovanje.

A ne za Maxa, ki je s progo na serijskem kolesu opravil s tremi minutami in šestimi sekundami ter vmes letel s hitrostjo do 106 kilometrov na uro.

Takole je videti Streif iz kolesarjeve perspektive. Poslušaj zvok pod plašči, obdanimi s centimeter in pol dolgimi bodicami.

Po mnenju o podvigu smo vprašali nekoga, ki je progo že mnogokrat presmučal in je tudi ta konec tedna na štartni listi smuka – reprezentanta Roka Perka, ki poleg smuči dobro obvlada tudi dve kolesi: “Ne vem, če je šel, preden so progo preparirali z vodo, ali po tem … Trenutno je čisti beton, led od vrha do podna. Hudo, čeprav je videti precej počasneje kot na smučkah, zlasti čez skoke je precej pobremzal, ker je komaj kaj skočil. Ampak gotovo je bilo hudo doživetje. Si težko predstavljam, kako mu je bilo.”

Naslovna fotografija Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Preberi še:
Nov hitrostni rekord na serijskem kolesu

Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam