10. marca 2012

Pri treningu na prizorišču prve dirke svetovnega pokala Homovčeva padla in si zlomila stegnenico. Tanja Žakelj 7. v dirki C2.

Pomočnik vodje ekipe Salcano Factory Team Luka Kodra nam iz Pietermaritzburga v Južni Afriki, kjer se prihodnji konec tedna začenja svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, sporoča slabo novico. Nina Homovec je v petek pri treningu na progi za kros v parku Cascades padla in si zlomila stegnenico ter izpahnila kolk.

V nedeljo zjutraj jo bodo operirali v tamkajšnji zasebni bolnišnici. Olimpijska kandidatka bo zamudila vsaj nekaj mesecev treninga in izpustila pomladni del tekmovalne sezone.

Dodano: Nina je natančneje pojasnila svojo poškodbo: “Padec je bil res hud in kolk je bil popolnoma dislociran. Nato so mi ga včeraj dali nazaj, danes pa je CT pokazal zlom glave stegnenice v kolku in potrebna bo operacija.”

“Proga je divja z zelo tehničnimi odseki, terjala je že kar nekaj poškodb,” pravi Kodra.

Na isti progi so danes izvedli mednarodno dirko druge kategorije UCI. Pri ženskah je zmagala Francozinja Cecile Ravenel (GT Škoda Chamonix) pred Britanko Annie Last (Milka-Brentjens) in Švicarko Nathalie Schneitter. Tanja Žakelj (Salcano Factory Team) je zasedla 7. mesto. “Po Nininem padcu je nastopila z rezervo, tako kot še vrsta drugih, ki imajo strahospoštovanje do proge,” pravi Kodra.

Pri moških je zmagal Švicar Nino Schurter (Scott-Swisspower) pred domačinom Burryjem Standerjem (Specialized Racing) in rojakom ter ekipnim kolegom Florianom Voglom.

Na uvodni fotografiji Nina Homovec, foto Salcano Factory Team.

Sledite nam