Neža Peterca, Sisters in the Wild
25. avgusta 2020

Pet septembrskih dni s kolesarsko popotnico Nežo Peterca – taborjenje v bližini Bleda in potepanje po gorenjskih makadamih.

Kolesa, narava, kampiranje. Samo za kolesarke. Ker to kdaj rabijo – brez “svojih” ali drugih kolesarjev, družin …

Tako si je Neža Peterca zamislila močno podaljšani bikepacking vikend Sestre v divjini – Sisters in the Wild.

In dodala: To ni dirka, to ni kolesarjenje, to je izkušnja izgradnje skupnosti.

Prvi tabor Sisters in the Wild bo potekal med 9. in 13. septembrom. Udeleženke bodo taborile v zasebnem kampu 5 kilometrov od blejskega jezera in vsak dan kolesarile v bližnji in daljni okolici. Bikepacking tokrat ne bo pomenil kolesarjenja z veliko tovora, le za dnevne potrebe. Razen za tiste, ki se boste do tabora morda pripeljale s kolesi, seveda.

Neža napoveduje kolesarjenje po makadamskih in gozdnih cestah, nič preveč tehničnega. Hitrost bodo prilagajale počasnejšim. Pridete lahko s kolesi za makadam ali gorskimi kolesi.

Glede na Nežine povezave bi stavili, da bo udeležba mednarodna. In glede na Nežo bo kup smeha zagotovljen.

Tudi en moški bo in sicer kuhar Aljoša, ki bo v taboru pripravljal zajtrk in večerjo. Vse skupaj z obroki in nočitvami v kampu (ter vodenjem) stane 250 evrov.

Kdo je Neža?

Ni bodeča, kvečjemu malo divja.

Pred nekaj leti smo objavili Nežin video z njene prve bikepacking avanture v Španiji: Vse je enkrat prvič. Potem je gostovala v našem “studiu” na klepetu #mtbsilive. Od takrat je prekolesarila hudiča in pol in se bliža črnemu pasu v bikepackingu.

Morda ste zasledili njeno znamko torb Blind Chic, ki jih je šivala v Budimpešti, zdaj pa je že nekaj časa spet v Sloveniji, kjer snuje in popravlja opremo za podvige v naravi. Iz popravil, ki se ponavadi začnejo z vprašanjem “Kaj se je pa vam zgodilo?”, je nastala znamka What Happened.

Več informacij o Sisters in the Wild na petercaneza.com.

Dogodek na Facebooku

Naslovna fotografija Cass Gilbert

Oglej si še

V živo z Nežo Peterca o njeni bikepacking avanturi
Video sredica: Vse je enkrat prvič

Sledite nam