11. julija 2015

Na prenovljeni progi Črn trn v Ajdovščini so danes podelili naslove državnih prvakov v disciplini 4kros.

Na prenovljeni progi Črn trn v Ajdovščini so danes podelili naslove državnih prvakov v disciplini 4kros. V moški članski kategoriji je naslov ubranil domačin Matija Stupar (KK Črn trn), ki pa je lani prišel v cilj za najhitrejšim mladincem, klubskim kolegom Mitjem Ergaverjem. Tokrat Mitja ni nastopil, saj se je pred dvema tednoma poškodoval pri preizkušanju novega skoka na progi. Danes so tam leteli le Stupar, drugouvrščeni Urban Rotnik in Kristjan Medvešček, ki je s kolesom za enduro nastopal v amaterski kategoriji.

Člani državni prvak je torej Stupar, srebro je osvojil prvak iz leta 2013 Rotnik, bron pa presenetljivo Filip Flisar (Unior Tools Team). Svetovni prvak v smučarskem krosu, ki letos nastopa na dirkah s kolesi BMX, je bil šesti najhitrejši v kvalifikacijah, nato pa se suvereno prebil v finale z Rotnikom. Četrto mesto v velikem finalu je pripadlo prvaku iz leta 2010 Mateju Stapiću.

“Na prvi ravnini je bil Urban hitrejši, pred prvim ovinkom je bil malo pred mano, a sem bil na notranji liniji in sem spustil zavore,” je povedal zadovoljni Stupar. “Odlično, škoda le, da je manjkal Mitja.”

Mladinski naslov je osvojil Luka Berginc, skupno osmi. Nastopili sta dve dekleti iz domačega kluba, hitrejša je bila Monika Hrastnik. V dobri dirki amaterjev je zmagal Boštjan Pisanec, najhitrejši iz kvalifikacij Medvešček je bil diskvalificiran v polfinalu in je nato dobil mali finale.

Vrstni redi so na dnu!

Bike fest Ajdovščina: Fotogalerija

Foto Matjaž Jazbar

4X DP Ajdovščina 2015

Sledite nam