12. januarja 2017

V najvišje ležečem hrvaškem mestu bo konec meseca dvodnevni festival, en dan tudi kolesarski.

Če rad kolesariš po snegu, te Hrvatje konec meseca vabijo v Gorski kotar. Po uspešni lanskoletni premieri Generator Race v Delnicah letos pripravlja kar dvodnevni snežni festival. V soboto 28. januarja bo gorskokolesarska tekma, v nedeljo 29. pa še tekaška.

Na kratko

Delnice so najvišje hrvaško mesto in vsako leto zasute s snegom. Za mestnim parkom se dviga Japlenški vrh, ki ga bodo kolesarji po gozdnih poteh obkrožili enkrat ali trikrat ter tako prevozili 6 ali 18 kilometrov. Vzpona bo za dobrih 130 metrov na krog. Trasa bo utrjena s snežnim teptalcem in tako primerne tudi za običajna gorska kolesa, ne le za fetbajke. Za otroke so pripravili 800 m dolgo traso okrog mestnega drsališča.

Za 150 kun (20 evrov) ti ponujajo simpatično tekmo, ki jo voziš bolj ali manj resno, spominski buff, žrebanje nagrad, čaj, kuhano vino in kosilo, celodnevno zabavo na prostem, brezplačno vstopnico za drsališče, testna kolesa Giant in za najvztrajnejše tudi večerni afterparty. No, za tega bo treba spet seči v žep.

Lansko sončno nedeljo je po zasneženih poteh za mestnim parkom pedale vrtelo kar 130 zimskih kolesarjev. Dva tedna pred letošnjim dogodkom imajo že skoraj 100 prijavljenih in za dobro družbo se ni bati. Vreme bo seveda takšno, kot se za ta letni čas spodobi – zimsko! Vabijo te Zvjezdana, Generator in Delince!

Fotografije organizator

Več izveš na uradni strani organizatorja in na facebooku

Prijaviš se na tem mestu

Preberi še:
Kako uspešnim rastejo delnice

Sledite nam