28. maja 2012

S Kamplc enduro šprintom v parku Javornik se je začela serija, v kateri sledita še dve preizkušnji. Prvi zmagovalec Medvešček pred Štrancarjem in Kordežem.

S Kamplc enduro sprintom v parku Javornik se je v nedeljo začela serija tekmovanj v disciplini enduro. Točke te prve slovenske serije bodo na voljo še dvakrat: 26. avgusta na istem mestu, a v daljši preizkušnji; ter 23. septembra v Kranjski Gori na Vitranc enduru.

V Kamplc enduro sprintu se je na Javorniku s štarta pognalo nekaj čez petdeset tekmovalcev in ena tekmovalka. Po večini so to bili slovenski tekmovalci, med njimi pa po en iz Hrvaške in dva iz Italije. Po skoraj petih urah tekmovanja je s štirimi etapami najhitreje opravil Kristjan Medvešček iz ajdovskega Črnega trna. V zadnji etapi je vsestranski Kristjan, ki je odličen tudi v 4krosu in spustu, nabral večino prednosti pred Primožem Štrancarjem (Orbea Geax), ki je v dvoboju za drugo mesto le za desetinko sekunde prehitel svojega klubskega kolega Robija Kordeža.

Med mladinci je prvo mesto osvojil Jakob Malik (Črn Trn), drugi je bil Tim Zupanc (KD Rajd), na tretje mesto pa se je uvrstil Erik Pleško. Pri dvajsetletnikih je prvo mesto pripadlo skupnemu zmagovalcu Medveščku, drugo mesto si je privozil Cerkljan Tadej Razpet (Cult Pedal), tretje pa Andrej Bratina (Črn Trn), ki je celo dirko odvozil na trdaku za 4x. Pri starejših od trideset je bil najhitrejši Kordež, za njim pa Iztok Slapnik (Energija) in Matej Bizjak. Najstarejša kategorija je pripadla Štrancarju, med dekleti pa je na najvišjo stopničko stopila Denise Tremul.

Prva deseterica absolutne razvrstitve
1. Kristjan Medvešček (KK Črn trn) 19:34
2. Primož Štrancar (Orbea Geax) +7 sek
3. Robert Kordež (Orbea Geax) +8
4. Iztok Slapnik (Energijateam.com) +40
5. Tadej Razpet (Pedal Cult) +1:12
6. Andrej Bratina (KK Črn trn) +1:14
7. Igor Viškovič (KK Črn trn) +1:19
8. Matej Bizjak +1:19
9. Sebastjan Stres (Črn trn / Kamplc) +1:34
10. Alen Šumandl (Ganesha team) +1:35

Vrstni red absolutno (PDF)

www.mtb-javornik.si

Na uvodni fotografiji zmagovalec Kristjan Medvešček, foto KK Črn trn

Sledite nam