19. aprila 2011

Kolesarji KK Črn trn in Matej Stapič so sezono 4krosa začeli na prvi dirki češkega pokala v Pragi. Močna konkurenca, zanimiva proga in na sobotni “ligi” celo moto sistem.

Pet let bo, odkar je takrat mlada stran mtb.si poslala na otvoritev 4X proge sredi blokovskega naselja v Pragi XIII tričlansko ekipo: tekmovalca Luko Novaka, fotografa Mareta in pisca Andreja. Proga je seveda še vedno tam, pod mestno železnico, v nekoliko nenavadnem okolju, a vredna svetovnega pokala.

Minuli konec tedna so na njej začeli sezono. Čehom, ki so že sami supersila 4krosa, se je pridružilo še nekaj tujcev. Ajdovci iz KK Črn trn, ki so s štirimi tekmovalci na poti v češko prestolnico pobrali še Mariborčana Mateja Stapiča, so na štartu nedeljske pokalne dirke našteli kar sedem tekmovalcev in prve dvajseterice lestvice UCI.

Začelo pa se je že v soboto z dirko “lige”, ki tradicionalno ob sobotah ogreva pred pokalnimi dirkami. Zanimivo, v ligi dirkajo po moto sistemu, znanem iz BMX dirkanja, ki so ga prav Ajdovci pozimi nameravali preskusiti doma (pa ga še niso). Torej po kvalifikacijah še kup fur za točke, preden sestavijo četrtfinalne skupine.

Oba dneva se je najbolje odrezal Stapa, v soboto je bil 10. in v nedeljo 17., od Ajdovcev pa Andrej Bratina, v soboto 17. in v nedeljo 18.

Podrobneje poroča Črn trn, s še vrsto povezav dalje
sobotna liga
nedeljska pokalna dirka

vrstni redi nedeljske pokalne dirke

Video sobotne lige

Vse fotografije K.B. / KK Črn trn www.crn-trn.si; na naslovni lanski zmagovalec Maribora Michal Maroši v “avškem sendviču”

Sledite nam